Essentiele oliën

New year, new you! Ik heb super leuke plannen voor 2017, waaronder het koken met essentiële oliën. Ik kwam eind vorig jaar in aanraking met de 100% natuurlijke oliën van Young Living en stond er versteld van wat je er allemaal mee kunt doen. Daarom vertel ik je vandaag wat essentiële oliën zijn en hoe je ze kunt toepassen in een gezonde leefstijl!

Wat zijn essentiële oliën?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voordat ik ook maar iets wist over essentiële oliën, associeerde ik ze vooral met geuren. Naar mijn idee werden essentiële oliën gebruikt in luxe kaarsen, zeepjes, lotions, luchtverfrissers, om ze een lekker geurtje mee te geven.

Ik had er dus werkelijk nooit (ECHT NOOIT!) over nagedacht dat essentiële oliën ook een therapeutische werking zouden kunnen hebben. Als je me een beetje kent weet je dat ik al een tijdje bezig ben met een gezonde leefstijl. Ondanks dit, heb ik er nog nooit echt over nagedacht dat essentiële oliën een goede keuze zouden zijn ter ondersteuning van onze gezondheid. Sterker nog…. ik stond er behoorlijk sceptisch tegenover.

Zoals je weet ben ik van het “doe maar lekker gewoon” en ben ik deze oliën eens gaan uittesten. Ik volgde al een tijdje een deelneemster van mij en kwam er achter wat de mogelijkheden met oliën allemaal zijn en via haar ontving ik de starterskit van Young Living.

Zo ben ik gestart met 1 druppel lemon olie in mijn glas water elke ochtend en heb ik mogen ervaren hoeveel meer energie ik al heb binnen een korte periode. Het is een kickstart van je dag, heerlijk gewoon! Daarnaast heb ik een havermout ontbijtje met de orange olie gemaakt en gebruik ik de diffuser met lavendel olie al dagelijks, dit is lekker ontspannend! Ik gebruikte de spierolie pan away met peppermint al een tijdje na mijn trainingen, echt super!

Opeens was het moment daar, ik wilde meer weten over deze oliën en dit enthousiasme wil ik natuurlijk met jullie delen. Als ik eerder de werking hiervan wist was ik al veel eerder gestart met het gebruiken hiervan.

Maar waarom kies ik voor de oliën van Young Living? Goed dat je het vraagt!

Etherische oliën zijn een uniek geschenk uit de natuur. Herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend. Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten. Etherische oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu. Etherische oliën ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes. Moderne onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of innemen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

De Young Living oliën zijn 100% zuiver dankzij het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsplanten en een zeer zorgvuldige verwerking. En niet door gecompliceerde raffineringsmethodes. De etherische oliën van Young Living zijn volkomen puur en vrij van chemicaliën, pesticiden en zware metalen.

Eén van de belangrijkste redenen dat ik essentiële oliën van het merk Young Living ben gaan gebruiken is omdat mensen die ik ken en vertrouw in hun expertise op verschillende vlakken deze oliën gebruiken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze mij nooit of te nimmer iets zouden aanbevelen waar ze zelf niet achter zouden staan. Zij hadden allemaal reeds zoveel ervaring opgedaan en research gedaan naar het merk dat ik hier het volste vertrouwen in had. Daarnaast heb ik inmiddels mogen ervaren wat Young Living oliën voor mijn gezondheid hebben betekent de afgelopen tijd.

essentiele olien

Wat maakt de oliën van Young Living zo bijzonder?

Het overgrote deel van essentiële oliën dat momenteel in de markt te vinden is, is enkel geschikt voor cosmetica en parfums. De reden waarom de oliën van Young Living zo onderscheidend zijn van de rest is omdat Young Living oliën produceert van een therapeutisch niveau. Hiermee wordt bedoelt dat zij daadwerkelijk ondersteunend kunnen zijn aan je algemene welzijn.
Young Living hanteert om dit niveau te bereiken enorm hoge productie eisen. Ze bekomen op deze manier aan de meest pure, niet gemodificeerde, plantenextracten.
Binnen Young Living wordt dit het Seed to Seal proces genoemd. Binnen dit proces wordt elke stap van het planten van het zaadje tot het verzegelen van het flesje volledig gemonitord en gecontroleerd.

En die andere oliën dan?

Het grootste gedeelte van andere essentiële oliën worden geproduceerd onder hoge druk en onder hoge temperaturen. Dit is net hetgeen waar essentiële oliën NIET tegen kunnen. Hoge druk en hoge temperaturen zorgt wel voor een korter productieproces, maar tegelijkertijd worden ook alle goede bestanddelen van de oliën kapot gemaakt en hebben de oliën geen therapeutische eigenschappen meer. Het wordt dan ook ten strengste afgeraden om oliën van lagere kwaliteit te gebruiken voor therapeutische doeleinden, het kan zelfs ronduit gevaarlijk zijn!

Een ander probleem dat zich voordoet in de wereld van essentiële oliën is dat er momenteel geen vaste standaards zijn waaraan de oliën moeten voldoen om essentiële olie genoemd te worden. Dit wil dus zeggen dat op flesje 100% natuurlijk, 100% puur, etc. kan staan zonder dat dit ook maar enigszins waar is. Erg misleidend dus!

Omdat momenteel deze standaarden volledig ontbreken kun je dus nooit weten van welke kwaliteit de olie is die je koopt. Logischer wijs is het niet mogelijk om een goede olie van therapeutisch kwaliteit te produceren voor een dumpprijs. Ik hoop natuurlijk dat er in de toekomst wel gewerkt wordt aan een kwaliteitslabel voor essentiële oliën. Tot die tijd hou ik me bij Young Living waar het productieproces en hun standaarden wel transparant zijn.

Young Living Essentiele Oliën werken!

Het zou raar zijn als ik de hoofdreden waarom ik voor deze oliën heb gekozen niet zou noemen: deze is heel simpel…ze werken!

Inmiddels heb ik de oliën al in verschillende situaties gebruikt en uitgetest, zoals je vast al voorbij hebt zien komen. Maar ik wil het niet onder de radar houden… ik wil het delen met jou!

Wil jij ook kennis maken met de Young Living oliën?

Young Living heeft een Premium Starter Kit samengesteld om iedereen op een relatief goedkope manier kennis te laten maken met de oliën. Deze Premium Starter Kit is verkrijgbaar voor € 141,75- excl. btw en verzendkosten. (incl. BTW en verzendkosten is dat € 187,24).

Weet dat de diffuser los al € 73,20 kost en een olie zoals Frankincense voor 5ml al € 30,30.

De totale waarde van de kit bedraagt dan ook meer dan € 330,00!

Ik ben helemaal weg van deze Premium Starter Kit! Als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van de oliën van Young Living dan is dit  de perfecte introductie in de wereld van essentiële oliën. Het is niet alleen de kit waarbij je het meeste waar voor je geld krijgt, maar het is ook de meest gevarieerde kit binnen hun aanbod.

Inhoud van de kit

De Premium Starter Kit voor Europa bevat in totaal 11 essentiële oliën EN een diffuser. Bovendien bevat de kit een aantal samples en accessoires voor de oliën.

De volgende oliën (5 ml) vindt je terug in de kit:

5 Single oliën:
Frankincense, Lavender, Peppermint, Lemon & Copaiba

6 Blends:
Stress Away, Thieves, Panaway, Purification, RC & Di-gize

En verder…

Als je besluit om via mij je Premium Starter Kit te kopen (via mijn ID nummer: 10930750 ) dan ontvang je van mij een persoonlijk cadeautje.
Daarnaast krijg je toegang tot een aantal besloten Facebook groepen, waar je alle benodigde informatie terug vindt om met jouw kit aan de slag te gaan.

Klik hier om de Premium Starter Kit aan te schaffen en kies voor de optie member. Deze essentiële oliën van Young Living zijn vanaf nu via Foodilove verkrijgbaar, heb jij vragen? Mail me dan gerust via info@foodilove.nl of vul het contact formulier in.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring! Liefs Marleen.

 

Scroll naar top