Recepten weekmenu 1

Maandag: prei stamppot

Wat heb je nodig: 500 gram aardappelen, 300 gram gesneden prei, 1 bakje roomkaas, hamblokjes en 2 hard gekookte eieren, peper en zout.

Zo maak je het: kook de aardappelen met de prei gaar. Stamp dit door elkaar met de roomkaas. Voeg hamblokjes en het eitje toe. Breng op smaak met peper en zout.

Dinsdag: gevulde courgette met tonijn

Wat heb je nodig: 2 courgette, 1 blikje tonijn op water, 1/2 rode ui fijngesnipperd, 1/2 gele paprika in blokjes, 4 cherrytomaatjes in blokjes, 2 el crème fraîche, handjevol geraspte kaas, peper en zout.

Zo maak je het: verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de courgette door midden, Hol hem uit met een eetlepel en snij de courgette fijn. Laat de tonijn uitlekken en doe dit samen met alle groenten en de crème fraiche in een kom. Meng het goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het over de courgette samen met geraspte kaas. Doe de courgette in een ovenschaal en zet hem voor 20 minuten in de oven.

Gevulde courgette met tonijn

Woensdag: zoete aardappel soep

Wat heb je nodig: olijfolie, 2 preien in ringen, 2 zoete aardappels geschild en in blokjes, 850 ml gekookt water met 1 groentebouillon blokje opgelost. Uitgebakken spekjes en bieslook.

Zo maak je het: verhit olijfolie in een soeppan. Bak de preien en 2 zoete aardappel.  Voeg het watergroentebouillon blokje en kook 15 min. Pureer en top met de spekjes en bieslook.

Donderdag: herfstsalade met pompoen

Wat heb je nodig: 1 zak veldsla, 1 zak pompoenblokjes, 200 gram geraspte bietjes, 75 gram feta, 1/2 avocado in blokjes, 1 rode ui in halve ringen, 40 gram parmaham, 100 gram granaatappeltjes, handje pecannoten, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, peper en zout, balsamico crème azijn.

Hoe maak je het: verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op je bakplaat en verdeel hier de pompoenblokjes over. Besprenkel ze met de olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven. Verdeel de sla over een schaal samen met de bietjes, pompoen, granaatappel en avocado. Scheur de parmaham in stukken en verkruimel de feta en de walnoten hierover.

Herfstsalade met pompoen

Vrijdag: plaattaart met zalm en geitenkaas
Wat heb je nodig: 1 rol bladerdeeg, 125 gram passata di pomodori, 4 plakjes gerookte zalm, 3 plakjes verse geitenkaas, 1 rode paprika in reepjes, 8 cherrytomaatjes gehalveerd, 1/2 rode ui in ringen, 1 teentje knoflook uitgeperst, 1 ei los geklutst, handjevol rucola, 1 tl Italiaanse kruiden, peper en zout.

Zo maak je het: verwarm de oven voor op 200 graden, leg een stuk bakpapier op je bakplaat en rol het bladerdeeg uit. Verdeel de tomatensaus over het balderdeeg. Hou de randen vrij, vouw ze naar binnen en bestrijk ze met ei. Verdeel de zalm en geitenkaas over de plaattaart en top hem met de paprika, tomaatjes, ui, knoflook en kruiden. Bak de plaattaart af voor 20 minuten in de voorverwarmde oven en top hem met de rucola.

Zaterdag: pasta pesto met kip
Wat heb je nodig: 1 eetlepel olijfolie, 130 gram volkoren pasta, 200 gram kipfilet in blokjes gesneden, 250 gram cherrytomaatjes, 3 eetlepels groene pesto,  2 eetlepels pijnboompitten, handjevol rucola, 20 gram Parmezaanse kaas, peper en zout.

Zo maak je het: breng een ruime pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de oven voor op 175 graden en snijd een kruisje in de onderkant van de tomaatjes. Zet de tomaatjes 12 minuten in de oven. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Doe ze in een schaaltje en verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilet met peper en zout gaar. Giet de pasta af en meng dit door de kipfilet, samen met de pesto en pijnboompitten. Verdeel het over 2 borden en top je pasta met de tomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas.

Pasta pesto met kip

Zondag: banaan pannenkoekjes
Wat heb je nodig: 1 ei, 1 banaan, olijfolie, kwark en fruit.

Zo maak je het: klop een ei los en prak hier een banaan door. Bak in olijfolie pannenkoekjes en top met kwark en fruit

Zondag: couscous met gegrilde groenten en feta
Wat heb je nodig: zakje pompoenblokjes, 1 courgette in blokjes, 1 rode paprika in blokjes, 2 eetlepels olijfolie, 200 milliliter gekookt water, 1 groentebouillon blokje, 150 gram volkoren couscous, 75 gram feta.

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden.  Verdeel de blokjes pompoen, courgette en paprika met een beetje olijfolie op je bakplaat. Gril voor 25 min in de oven.
Bereid de couscous met bouillonblokje en water volgens verpakking. Meng de gegrilde groenten door de couscous samen met feta en breng op smaak met olijfolie, peper en  zout.

Scroll naar boven