Tips voor een bewuste sinterklaas avond!

Verheugen jullie je ook al zo op het Sinterklaas avond, ik wel! Wij gaan gezellig gourmetten, maar doen niet aan cadeautjes. Voordat we allemaal los gaan met al dat lekkers, geef ik je vandaag 5 tips voor een bewuste sinterklaas avond. Je kunt namelijk heel goed lekker en bewust kiezen maar toch in balans zijn.

5 tips voor een bewuste sinterklaas avond!

1. Het “heerlijk avondje” is bijna gekomen, maar dit betekend niet dat je helemaal los hoeft te gaan. Bedenk van te voren goed wat je wilt nemen en maak afspraken met jezelf. Wees niet te streng, dus verbied jezelf niets maar let wel goed op en kies bewust.

2. Let goed op je portie controle, serveer het lekkers in kleine bakjes. Dit helpt enorm en zo ga je niet overeten. Zet naast al dat lekkers ook wat bakjes met gezond snoepgoed neer, denk aan: mandarijntjes, snackgroenten zoals worteltjes en oranje paprika met humus dip.

3.  Bedenk goed wat voor lekkers je wilt eten, hou overdag dus rekening met je inname. Maak eiwitrijke en lichte keuzes zodat je later ruimte over hebt voor wat koolhydraten en vetten. Ga niet sparen overdag (zoals ik vaak hoor) want dan gaat het juist mis.

4. Blijf voldoende water drinken en beperk je tot 2 glazen alcohol. Anders krijg je onbewust nog meer calorieën binnen en door de alcohol heb je natuurlijk meer zin in lekkers.

5. Ga lekker bewegen met de familie, als het goed weer is kun je een heerlijke wandeling maken zodat je toch wat extra calorieën verbrand.

Wist je trouwens dat ouderwetste zachte pepernoten en taaitaai lekker luchtig zijn en een stuk minder calorieën bevatten? Minder gezonde keuzes zijn gevulde speculaas, banketstaaf of kruidnoten. De chocoladeletters zijn het ergst en wat dacht je van de choco pepernoten hihi, mijn favoriet!

Kortom: het gaat allemaal om balans dus! Geniet van iets lekkers en ga niet helemaal los. Ow ja en eet niet alles alsnog op na sinterklaas.

Fijn sinterklaas weekend en bewust genieten, liefs Marleen

ps: weet jij niet goed hoe je dit soort momenten moet aanpakken? Helemaal nu de feestdagen eraan komen en wil jij lekker en slank in je vel zitten net zoals ik? Klik hier voor meer info over de Foodilove members’ club.

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top