foodilove201807 (113)

Over Marleen

Hi, ik ben Marleen! Als healthy business mom is het mijn missie om jou als ondernemende mama met een drukke baan of een eigen bedrijf naar een gezonde leefstijl te helpen.

Ik laat je zien dat je door middel van de juiste mindset, gezond eten, bewegen, ontspannen én het maken van slimme keuzes meer balans in je drukke leven kunt krijgen. Zonder dat je ooit nog op dieet hoeft. Het is écht mogelijk om een gezonde leefstijl te combineren met je gezin, een drukke baan of een eigen bedrijf. Ik ben zelf het levende bewijs.

Verandering in leefstijl

Het was 2014 en ik voelde me zwaar. In alle opzichten. Ik had een eigen sportschool en mijn belangrijkste doel was om anderen gezonder en fitter te maken. Ik sportte samen met hen twee tot drie uur per dag, maar toch werd ik alleen maar zwaarder! Hóe dan?!

Het antwoord bleek simpel: ik had totaal geen structuur in mijn voeding, at alles wat los en vast zat en was totaal niet in balans. Ik vond het verschrikkelijk om mezelf in de spiegel te zien en om te voelen hoe die rolletjes in de weg zaten tijdens yoga of andere bezigheden. Ik haatte mijn weegschaal minstens net zo erg, want van het getal dat hij me liet zien werd ik doodongelukkig. Er moest iets veranderen in mijn leefstijl. Maar wat? En hoe?

Geen dieet, maar leefstijl
Een verandering in leefstijl begint met een verandering in mindset. Het werd dus tijd om te minderen met snoep en snacks en andere keuzes te maken. Maar dan keuzes die ik ook vol kon houden. Waar ik gelukkig van werd. Ik wilde nooit meer op een crash-dieet. In het verleden volgde ik die wel, en ze leverden me alleen maar (vr)eetbuien op. Nee, ik wilde nu een échte verandering.

Gezond eten
Ik ging me verdiepen in gezondere voeding, ging nadenken over mijn maaltijden en maakte een goede planning. Zo leerde ik al snel dat ik veel te weinig (!) at en dat ik niet de juiste voedingsstoffen binnen kreeg.

Ik had geen zin om de hele dag alleen maar met voeding bezig te zijn. Om er een obsessie van te maken. Of om het gevoel te hebben dat ik mezelf alleen maar dingen aan het ontzeggen of verbieden was. Wat bleek: dat hoefde ook niet. Dat inzicht gaf enorm veel rust en maakte dat eten weer mijn vriend werd, en geen vijand. En dat een geluksgevoel niet per se zit in een getal op de weegschaal.

Gezonde recepten

Ik ben stapje voor stapje te werk gegaan, want alles in één keer omgooien werkt meestal niet. Het kost nu eenmaal tijd om afscheid te nemen van oude gewoontes en nieuwe aan te leren. Die tijd mag jij jezelf ook gunnen.

Na een jaar was ik dankzij mijn eigen methode maar liefst vijftien kilo en een flink aantal centimeters kwijt. Dat smaakte letterlijk naar meer! Ik kreeg plezier in mijn zoektocht naar wat voor mij werkte, was veel in de keuken te vinden en begon met mijn blog: Foodilove.

Ondernemende mama (van Emma)
Nog steeds ben ik super fit, ook nu ik sinds 2019 mama ben van Emma. Als healthy business mom zorg ik nog steeds goed voor mezelf en maak ik iedere dag bewuste keuzes. Ik ben het levende bewijs dat je als ondernemende mama een gezonde leefstijl kan combineren met je gezin, een drukke baan of een eigen bedrijf. Als je maar weet hoe.

foodilove2019 (80)
Foodilove-Weekmenu300x400

Ben jij net als ik een ondernemende mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Download mijn gratis weekmenu, speciaal voor drukke mama’s zoals jij die een gezonde en gelukkige leefstijl willen bereiken én vol houden.

In het weekmenu vind je gezonde recepten waarbij het hele gezin mee kan eten en die binnen een handomdraai op tafel staan. Snel en simpel. Zonder gedoe.

Scroll naar top