Healthy kokosballetjes

Gisteren maakte ik deze healthy kokosballetjes en ze zijn yummie! Aanstaande woensdag verzorg ik de catering tijdens de modeshow van Apriori (mijn lievelings kledingzaak) in Groningen en zal ik de gasten bij binnenkomst ontvangen met een gezonde smoothie en deze snack. Dus houd dit nog even een beetje geheim 😉
Deze balletjes zijn eens wat anders dan die met chocolade en kokosolie. Ik maakte ze met druivensuiker, volkoren beschuit en amandelen. Ze zijn vrij van geraffineerde suikers en perfect als gezond tussendoortje of healthy snack. Het zijn heerlijke één hap snacks, ook zijn ze makkelijk te maken dus perfect voor in het weekend!

Healthy kokosballetjes (ongeveer 20 stuks)
– 75 gr. druivensuiker
– 125 ml kokosmelk
– 100 gr. volkoren beschuit gemalen
– 1 el honing
– 50 gr. roomboter
– 50 gr. amandelen gemalen
– 30 gr. kokosrasp

Hoe maak je het:
Maal het beschuit in de keukenmachine fijn en doe hetzelfde met de amandelen.
Verwarm de druivensuiker met de kokosmelk en honing totdat de druivensuiker is opgelost, dit duurt een paar minuten.
Haal de pan van het vuur en voeg de roomboter toe. Wanneer deze gesmolten is voeg je het beschuit en de amandelen toe en roer alles goed door elkaar tot een deeg. Maak van het deeg ongeveer 20 kleine balletjes. Rol ze als laatst door de kokosrasp, leg ze op een bord en zet ze een half uurtje in de koelkast om op te laten stijven.
Presenteer ze op een mooi schaal, succes gegarandeerd 🙂

Enjoy!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

2 gedachten over “Healthy kokosballetjes”

  1. Wat lekker! Klinkt goed! Ik vraag me inderdaad ook af waar je losse druivensuiker kan kopen. We hoeven geen dextro’s te stampen toch? 😛

  2. Marjan Vredevoogd

    Hallo Marleen,

    Ik was een van de gasten die ook bij de modeshow van Ariori was. Ik vond het heel erg lekker, beide trouwens. Had het toen ook genoemd die avond, tenminste over de smoothie. Het kokosballetje heb ik bewaard en later opgegeten. Ik ben enthousiast en ook je FB pagina “geliked” Maar nu ik het recept zie, lees ik ook druivensuiker. Kun je dat ook zo kopen en waar?

    Marjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven