Gezonde koffie cheesecake

Vandaag heeft Marieke weer een heerlijk recept voor jullie! In het weekend vind ik het heerlijk om lekker uitgebreid te ontbijten en hier meer tijd aan te besteden. Even wat anders dan een havermout ontbijtje of een kommetje kwark met muesli. Vandaar deze gezonde koffie cheesecake; bijna dezelfde ingrediënten als een doordeweeks ontbijtje, maar echt een feestje op je bord. Of bij de thee, of als tussendoortje, of als toetje; eigenlijk kan dit taartje bij elke gelegenheid wel. Je moet er wel even wat voor doen maar dan heb je ook wat.

Het makkelijke van dit recept is dat het een basisrecept is; je vervangt de yoghurt door een andere smaak of door kwark en je hebt een heel ander taartje. Kijk daar hou ik van 1 recept waar je eindeloos mee kunt variëren en als je hoeveelheden verdubbeld heb je een grote taart, handig toch?

Gezonde koffie cheesecake
Wat heb je nodig:
Bodem:
– 1 el amandelmeel
– 2 el fijne havermoutvlokken
– 2 el kokosolie (roomboter kan ook)
– 1 tl cacao
– 1 el ahornsiroop (honing, dadelstroop, agavesiroop of rijststroop kan ook)
– 10 fijngehakte hazelnoten (of andere noten)

Vulling:
– 300 gr optimel griekse stijl yoghurt met koffiesmaak
– 3 gelatine blaadjes
– 2 à 3 eetlepels water
– Optioneel: 2 eetlepels dark chocolatechips of stukjes fijngehakte pure chocolade

Extra nodig:
– bakpapier
– mini springvorm (12 cm)

Hoe maak je het:
Je start met het maken van de bodem. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm. Roer in een kom de noten, cacao, havermout en het amandelmeel door elkaar. Smelt in een pannetje de kokosolie en roer de ahornsiroop erdoor. Neem het pannetje van het vuur en roer met mengsel van de noten, cacao, havermout en het amandelmeel erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een kleine lepel of met de vinger. Zet de bodem in de koelkast (minimaal 10 minuten).

Dan ga je verder met de vulling. Leg de gelatineblaadjes één voor één in een kommetje kommetje koud water en laat ze 5 minuten weken. Doe 300 gr yoghurt in een kom. Voeg eventueel de chocolatechips of chocoladestukjes toe. Knijp de gelatineblaadjes uit en leg ze in een pannetje. Voeg een paar (4 à 5) eetlepels water toe en verwarm al roerend op laag vuur de gelatine totdat deze opgelost is. Vervolgens de gelatine laten afkoelen tot kamertemperatuur voordat deze begint binden. Voeg de nog vloeibare gelatine al roerend bij de yoghurt. Neem de bodem uit de koelkast en schenk de vulling hierop. Laat je taartje minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven (of de hele nacht zodat je bij het ontbijt kunt genieten van je taartje). Wanneer de taart klaar is, de zijkant van de springvorm verwijderen en garneren met cacao en noten.

Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl en #madebymarique of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!

Ik ben Marieke, moeder van drie kids, docente Frans en dol op koken en eten. Omdat er in mijn leven altijd iets te doen is, is mijn uitdaging  om in alle hectiek voldoende tijd te maken om gezond te eten, te sporten en leuke dingen te doen met mijn familie en vrienden. Mijn passie is dan ook om simpel te koken met weinig ingrediënten, want je moet vooral genoeg tijd overhouden om te genieten van het eten. Door mijn recepten met jullie te delen op Foodilove hoop ik jullie te laten zien dat gezond en lekker koken echt niet ingewikkeld hoeft te zijn!

Ik zou het erg leuk vinden wanneer jullie mij volgen op instagram.

Liefs Marieke.

Gastblogger Marieke

 

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

9 gedachten over “Gezonde koffie cheesecake”

  1. Ik ben m aan het maken……even een nachtje in de koelkast en dan morgenochtend een lekker verwen-ontbijtje. Ik ben heel benieuwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven