Een bewuster leven met MyFitnessPal

Kennen jullie de app MyFitnessPal? Of gebruik je hem al? Gisteren was ik in Amsterdam bij de lancering van MyFitnessPal in Nederland.
In deze blog vertel ik jullie alles over een bewuster leven met MyFitnessPal. Nou hoor ik sommige van jullie vast denken hij is toch al een tijdje in Nederland? Dat klopt maar dit mag nog veel meer onder de aandacht gebracht worden. Ik gebruik deze app al een hele tijd en wil jullie hier ook enthousiast over maken!

Tijdens deze lancering werden we ontvangen met een heerlijk gezond ontbijt en heb hierdoor tevens veel lekkere inspiratie opgedaan.
We kregen een presentatie over deze app van Robert Günter van MyFitnessPal. Hij vertelde direct dat sinds de lancering in Nederland de app door steeds meer mensen gebruikt. In de categorie gezondheid & fitness staan ze in de top 3 van best gedownloade apps. En dat is niet zo gek. Waarom? Dat vertel ik jullie in deze post.
Tevens was personal trainer Guy van der Reijden ook aanwezig bij deze ochtend. Guy vertelde hoe hij de app in zijn studio’s 3SIXTY5 personal training gebruikt en  hoe zijn cliënten ermee werken, erg interessant.

Lancering MyFitnessPal

Als lifestyle coach vind ik fit zijn en een goede gezondheid het belangrijkste wat er is. Ons lichaam reageert niet goed op slechte voeding en te weinig beweging. Dit weten we allemaal, maar hoe fijn is het om precies te kunnen zien wat je keuzes zijn? Je moet je bewust zijn van wat je nou daadwerkelijk eet en hoe dit in verhouding staat tot  hoeveel je beweegt.
Dit is exact waar MyFitnessPal je bij kan helpen. De gratis app is een calorieënteller die inzichtelijk maakt hoeveel calorieën je nodig hebt om bijvoorbeeld af te vallen en hoeveel je daadwerkelijk binnen krijgt. Daarnaast helpt MyFitnessPal het integreren van bewegen in je dagelijkse leven te vergroten. Je ziet precies hoeveel calorieën je tijdens een training verbrandt.

MyFitnessPal is de snelste en gebruiksvriendelijkste app als je calorieën wilt tellen. En volgensmij weten we nu allemaal dat als je wilt afvallen je bewust moet zijn van je energie inname en verbruik. Het heeft een voedsel database van 4 miljoen producten en wereldwijd heeft de app al 85 miljoen gebruikers.
Door bij te houden wat je dagelijks eet en beweegt, maakt de app je bewust van de juiste balans en op welke manier je deze zelf gemakkelijk kunt creëren of aanpassen.
Naast de voedseldatabase staan er maar liefst 350 beweegactiviteiten in (van zwemmen tot aan krachttraining) en kun je een persoonlijk dagboek bijhouden of worden voorzien van recepten op maat.

De app is niet alleen ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor mensen die hun huidige gewicht willen behouden of bewuster willen leven. Weten jullie bijvoorbeeld hoeveel calorieën er in een avocado zitten? Een avocado is hartstikke gezond maar het is niet altijd een goede keuze als je wilt afvallen. Je zit dan erg snel aan je caloriedoel per dag.

Ook kun je andere apps aan MyFitnessPal koppelen, bijvoorbeeld je stappenteller of Runkeeper. Je dagelijkse beweging wordt dan direct gemeten.
Daarnaast is het ook mogelijk om MyFitnessPal samen met je vrienden te gebruiken. Uit onderzoeken is gebleken dat als je samen afvalt, de kans op succes 3 maal zo groot is. MyFitnessPal bevat hiernaast nog meer special features, zoals de barscodescanner. Deze is super handig en gebruik ik erg veel. Deze handige tool zorgt ervoor dat je direct tijdens het kopen van een product kunt zien hoeveel calorieën het bevat. Zo kom je erachter dat hetzelfde product van verschillende merken enorm in calorieën kan schelen.
De app geeft ook een seintje wanneer je een voedingsmiddel selecteert dat gezond of ongezond is, je te weinig water drinkt of je bijvoorbeeld nog niet hebt ontbeten.

MyFitnessPal maakt inzichtelijk hoe kleine veranderingen tijdens je dagelijkse routine kunnen leiden tot een fitter en gezonder leven. Mijn missie dus!
Door dagelijks korte oefeningen in te plannen, kun je al snel 500kcal extra verbranden. Zo zag ik dat ik door het vele wandelen in Amsterdam 43.750 stappen had gezet en hierdoor 1338 extra calorieën heb verbrand. Erg handig dus aangezien ik ook wel een cheatday had na het ontbijt 😉
Ga dus eens vaker met de fiets op pad en neem vaker de trap op je werk.
Nog even een klein voorbeeld: een lekker roombotercroissantje (115 calorieën) staat gelijk aan 15 minuten fietsen. Zo kun je dus zelf bijhouden waar je voor kiest. Is de balans tussen wat je dagelijks eet en beweegt in orde?

Deze gratis app is makkelijk te bedienen en is beschikbaar voor Android, IOS, Blackberry en de Windows Phone. Ga voor meer informatie naar www.myfitnesspal.nl
Wil jij meer weten over hoe ik je kan begeleiden bij een gezonde en fitte leefstijl? Stuur dan een mail naar marleen@foodilove.nl

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

2 gedachten over “Een bewuster leven met MyFitnessPal”

  1. hoi, ik gebruik de app al een tijdje maar ik vergeet altijd mijn water in te voeren. Ik las dat je daar een seintje voor kunt krijgen, maar nu kan ik dat toch nergens vinden. Weet iemand hoe ik dat aan kan zetten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven