Toen ik in de leukste kookwinkel van Hoogezand Koken en Wonen binnenstapte, de eigenaresse Andrea Jansen helemaal enthousiast over deze sauspan van Demeyere.
Ik had er uiteraard nog nooit van gehoord maar ik als foodie wilde hem natuurlijk graag uitproberen! Ze vertelde me in de winkel al dat deze pan zo’n mooie dikke bodem heeft dat je geen kom met water hoeft te gebruiken om au bain marie je chocolade te smelten. Dit bracht mij uiteraard direct het idee om iets met chocolade te gaan doen.
Ik wilde zelf chocolade maken, maar had geen dadels in huis. Toen kwam ik op het idee om chocolade te pimpen! Ik gebruikte hiervoor 70% pure chocolade om het healthy te houden.
De Demeyere sauteuse werkte geweldig, hij was in no time warm en mijn chocolade was zo gesmolten. Om een goede saus te maken is deze pan onmisbaar. De warmte onderin de pan moet perfect in orde zijn, dat was deze.
Het is een lichte pan die perfect is om gebonden sauzen, boter sauzen, bouillon, chutney en dessertsauzen in te maken. Zelf heb ik er nog niet bij nagedacht dat zo’n pan super handig is ik weet zeker dat ik deze ook haal.
Zijn jullie weleens bij Koken en Wonen geweest? Ik kan hier een hele tijd rond neuzen wat een leuke spulletjes! Je kunt voor al je kook benodigdheden heen maar ze hebben ook allerlei leuke hebbe dingetjes, kookboeken en niet te vergeten een super mooie woonafdeling. Ik wordt hier altijd heel hebberig vooral van alle leuke Riverdale woonaccessoires. Het personeel is super vriendelijk en staat altijd voor je klaar. Wanneer je een geschikt cadeau moet hebben ben je bij hun echt op het juiste adres. Ze verzinnen het ter plekke voor je hoe makkelijk is dat!
Nieuwsgierig geworden? Neem zeker een kijkje op hun website, facebook of twitter.
Recept gepimpte chocolade:
– 200 gr. pure chocolade (70% of meer)
– 25 gr. pistachenoten (gepeld)
– 20 gr. amandelen
– 20 gr. goji bessen
Hoe maak je het:
Verwarm de Demeyere sauteuse en smelt de chocolade er in. Roer totdat de chocolade compleet gesmolten is.
Haal de pan van het vuur en voeg de noten en bessen toe. Meng het goed.
Giet de chocolade uit over een stuk bakpapier en maak er een plak van.
Je kunt de chocolade nog even garneren met de noten en bessen. Laat het geheel buiten de koelkast uitharden.
Enjoy!