Gezonde ontbijtcake

Deze gezonde ontbijtcake met banaan havermout en appel is super gezond en perfect voor een lekkere start van je dag! Het is een van de meest bekeken recepten van Foodilove en Hendrika heeft hem in een nieuw jasje gestoken. Wat een supermooie foto heh, ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Hij staat in een handomdraai in de oven en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Door de havermout krijg je een lang verzadigd gevoel en in combinatie met de kaneel verlaagt het je bloedsuikerspiegel. Je kunt hem ook nog besmeren met roomboter, jam of pindakaas.

Uiteraard kun je hem ook eten als tussendoortje. Lekker, gezond en makkelijk precies waar Foodilove voor staat!

Gezonde ontbijtcake (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– bakblik en bakpapier
– 2 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gr. havermout
– 4 el honing
– 2 el kokosvet gesmolten
– 2 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 appel
– kaneel

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met bakspray of olie en bekleed hem met een klein stuk bakpapier. Mix de bananen glad met de keukenmachine of mixer en voeg de eieren en het kokosvet toe. Mix dit even kort door elkaar.
Voeg de havermout, honing, bakpoeder en zout toe en mix het geheel tot een beslag.
Giet het beslag in het cakeblik en snijd partjes van de appel. Druk de partjes rechtop in het beslag en bestrooi het geheel met kaneel naar eigen smaak.
Bak de gezonde ontbijtcake af in ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is. Komt hij er schoon uit dan kun je de cake laten afkoelen op een taartrooster.

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht.

Enjoy!

ps: ps: ben jij op zoek naar nog meer tips en tricks voor een happy en healthy lifestyle? In mijn e-book ‘Nooit meer op dieet’ help ik jou in 7 stappen naar een gezonde en gelukkige leefstijl!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

27 reacties op “Gezonde ontbijtcake”

  1. Hi ik heb het ook geprobeerd maar krijg het niet gaar Hij blijft nat / klef van binnen Heel
    Compact
    Wat doe ik verkeerd ? Heb het recept echt gevolgd ..

  2. Hoi,

    Wat een lekker recept! Doe je er gemalen havermout door of hele havermout?

  3. Ik wist niet dat cake ook redelijk gezond zijn, toevallig lust ik graag havermout! Deze moet ik zeker een keer proberen 🙂

  4. Hoi, kan ik ook iets anders dan kokosvet gebruiken in dit recept? Bijvoorbeeld rijstolie of als er een keer vaste kokosolie gebruikt wordt, roomboter?

  5. Hoi Marleen, de Healthy ontbijtcake net gemaakt. Ruikt heerlijk. Dus morgen aan het ontbijt met de Healthy ontbijtcake. Hoeveel gram mag je dan verantwoord eten?

  6. Hoi Marleen,
    Vorige week deze ontbijtcake gemaakt en nu ga ik ‘m weer maken! Heerlijk issie. Die van mij is niet te nat en kruimelt ook niet (zoals ik hierboven lees) goed recept dus. Misschien dat ik er nog wat walnoten in doe.. Even kijken waar ik zin in heb.
    Fijne zondag, groetjes Eefje

  7. Ja, hij was goed koud toen ik hem uit de vorm haalde. Dat lukte warm ook niet haha!
    In de vriezer blijft hij trouwens ook goed 🙂
    Maar ik ga hem binnenkort wel nog een keertje maken hoor, want de smaak is heerlijk. Dan doe ik er een halve banaan extra in denk ik, kijken of het helpt. En anders maar kruimelen boven een bordje, ook geen ramp.

  8. Hoi!
    Ik heb hem gemaakt met een flinke lepel koekkruiden erdoor. En de appel in kleine blokjes door het beslag.
    Heerlijk! Alleen valt hij best uit elkaar bij het snijden. Heb jij dit ook of blijven het mooie plakjes?

  9. vivian stijnen

    Ik heb hem vanmorgen gegeten en vond hem lekker. Ik heb er nog dun wat honing met kaneel op gedaan.
    Wat versta jij dan onder havermout? Ik ken alleen maar havermout meel en havermoutvlokken (groot of klein).
    Ik vroeg me alleen af hoeveel plakken dat ik zou eten voor een volledige ontbijt?

  10. Hallo Vivian,
    Ik week de havermoutvlokken nooit, misschien dat hij daardoor zo nat is?
    Ik gebruik gewoon de goedkoopste havermout van euroshopper. Is dit anders dan vlokken?
    Al geproefd? Fijne zondag!

  11. vivian stijnen

    Ik heb hem vandaag gemaakt en het viel me op dat hij best nat is. Ik heb havervlokken gebruikt en die een avondvan te voren in water gezet. Dit was ivm het fytinezuur wat erop zit. Het water heb ik voor het bereiden weg gegooid. Hij zakte ook wat in nadat hij uit de vorm was gehaald.
    gebruik jij ook vlokken?
    Ik heb hem in de ijskast gezet en het wordt morgen mijn ontbijt. Ik ben benieuwd.

  12. Hallo Vivian,
    De cake is ongeveer 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast. Dit is wel het lekkerst.
    Buiten de koelkast 2 dagen maar ik vind het altijd heerlijk als hij een beetje smeuïg wordt!
    Je hoeft de havermout niet te laten weken, laat je het weten of hij gelukt is?

  13. vivian stijnen

    Ik wil deze cake gaan maken, maar ik vroeg me af hoe lang hij houdbaar is?
    Kan ik hem de dag ervoor maken? Moet ik hem dan in de ijskast bewaren?
    Heb jij de havermoutvlokken van tevoren een nacht in water laten staan??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top