Healthy bosvruchten cheesecake

Soms kan ik zo veel zin hebben in taart, i love it! Ik lust elke dag wel een stukje en ben gek op cheesecake. Helaas bevatten de meeste taarten heel veel calorieën, dus ik besloot deze healthy bosvruchten cheesecake te maken!

Van deze healthy versie kun je elke dag genieten, hij is heerlijk voor doordeweeks! Dus ik zeg maken gewoon omdat het kan! #elkedagtaart

Healthy bosvruchten cheesecake (12 porties)
Wat heb je nodig:
– springvorm en bakpapier
– 80 gr. havermout
– 150 gr. dadels fijngesneden
– 3 grote el kokosolie gesmolten (30 gram)
– 500 ml Optimel yoghurt Griekse stijl bosvruchten
– 200 gr. cream cheese light (Lidl)
– 2 eieren
– 30 gr. vanille eiwitpoeder (ik gebruikte smart protein)
– 250 gr. bosvruchten diepvries

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je springvorm met een stuk bakpapier.
Meng de havermout met de dadels en kokosolie in een kom tot een plakkering deeg en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Zet de springvorm in de koelkast en ga ondertussen door met het kwarkmengsel.
Meng de Griekse yoghurt, cream cheese, eieren en het eiwitpoeder goed door elkaar. Spatel als laatst kort de bosvruchten erdoor.
Haal de springvorm uit de koelkast en vul deze met het kwarkmengsel, strijk dit goed uit en bak de cheesecake af in de voorverwarmde oven voor 45 minuten.
Laat de cheesecake goed afkoelen en plaats hem minimaal 2,5-3 uur in de koelkast zodat hij helemaal goed opstijft.

Enjoy!

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

4 reacties op “Healthy bosvruchten cheesecake”

  1. Hey Marleen. Heb hem ook gemaakt
    Alleen kokos ananas optie yogurt met ananas diepvries en kokos schraapsel.
    Goed recept!!! Ga er zeker meer proberen.
    Groetjes Gijs

  2. Hoi Marleen! Lijkt mij erg lekker! Ik vroeg me af of het eiwit vanillepoeder te vervangen is door iets anders? Groetjes

  3. Deze taart! Verliefd!! Echt zo leuk om je dag te beginnen met een taartpuntje! Ik heb de dadels, havermout en kokosolie met de staafmixer gemixt, ook een idee 😉 En invriezen is ook een succes, smaakt daarna nog prima! Ik ga vandaag een nieuwe maken met andere smaken, mango-passievrucht ofzo 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top