Healthy cheesecake

Op koningsdag maakte ik deze healthy cheesecake. Het gezonde alternatief voor de oranje tompouce dacht ik. Het is sowieso een goed alternatief voor feestelijke gelegenheden of wanneer je gewoon zin hebt in taart in het weekend!

Ik kreeg zoveel reacties op deze healthy cheesecake dat ik besloot om hem snel voor jullie te posten. Ik had deze healthy cheesecake binnen 15 minuten in de koelkast staan. Dus je kunt hem prima op een doordeweekse avond maken en gezond genieten.

Voor de bodem gebruikte ik de overheerlijke dadels van Yogi & Youssef. Kennen jullie deze al? Echt goddelijk! Yogi & Youssef bieden heerlijke sukkary dadels vol voedingsstoffen aan, in een handige snackverpakking. Deze dadels zijn zoet en zacht en zijn een supergezonde snack, vol energie en perfect om je dag mee te beginnen of als tussendoortje. Maar ook perfect voor in deze taartbodem dus. Ik heb tot nu toe nog niet veel van zulke lekkere dadels gehad.

Voor de topping van de taart gebruikte ik oranje perziken omdat ik deze toevallig nog had staan. Niet de gezondste keus uit blik 🙁 Je zou natuurlijk ook voor rood fruit, mango met kokosrasp kunnen gaan. Tevens kun je ook kwark met een smaakje gebruiken, maar dan zou ik geen honing meer toevoegen. Genoeg hierover nu eerst het recept voor de basis van deze healthy cheesecake.

Healthy cheesecake
Wat heb je nodig:
– kleine springvorm
– bakpapier en bakspray
– 50 gram dadels ontpit
– 3 el kokosolie
– 150 gr. amandelmeel
– 750 gr. magere kwark naturel
– 3 el honing
– 6 blaadjes gelatine
– topping naar keuze

Hoe maak je het:
Leg een stuk bakpapier in je springvorm en vet de bodem en de randen in met bakspray.
Wel de dadels even kort in een kom met water zodat ze wat zachter worden. Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Maal de dadels fijn in de keukenmachine en doe het samen met de kokosolie en amandelmeel in een kom. Meng dit goed door elkaar en verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. Druk dit goed aan met een lepel.
Laat de gelatineblaadjes 1 voor 1 5 minuten weken in koud water. Roer ondertussen de kwark goed los in een kom en meng de honing hierdoor. Verwarm een beetje kwarkmengsel in een pannetje en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer alles goed door op laag vuur totdat de gelatine compleet is opgelost. Voeg dit mengsel door de rest van de kwark en verdeel dit over je taartbodem. Strijk de taart glad en laat hem voor ongeveer 1,5 a 2 uur opstijven in de koelkast. Top je healthy cheesecake met wat jij maar wilt.

Enjoy!

Yogi&Youssef

Healthy cheesecake 1

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven