• Home
  • Marleen
  • 12 weken challenge
  • Shop
    • E-book ‘Nooit meer op dieet’
    • Foodilove weekplanner
  • Gratis weekmenu
    • Foodilove weekmenu
  • Workshops
  • Blog
    • Recepten
      • Ontbijt
      • Lunch
      • Diner
      • Tussendoortje
    • Mindset
    • Ontspanning
    • Beweging
  • Contact
FOOD I LOVE
Herfst speculaas cake
Tussendoortje 1

Herfst speculaas cake

By Marleen @foodilovenl · On 18 oktober 2017

Gister bakte ik deze herfst speculaas cake en mijn hele huis rook naar speculaaskruiden, zo lekker! Hij is makkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen naar je werk of voor onderweg. Superlekker als verantwoord en gezond tussendoortje.

Herfst speculaas cake (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– 3 bananen
– 2 eieren
– 100 ml amandelmelk
– 200 gr amandelmeel
– 4 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
– 2 tl kaneel
– 3 tl speculaaskruiden
– 1 zakje bakpoeder
– snufje zout
– amandelschaafsel

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden en leg een stuk bakpapier in je cakevorm. Doe alle ingrediënten behalve de het amandelschaafsel in een kom en mix het tot een egaal beslag met de keukenmachine. Verdeel het beslag over je cakevorm en top het met amandelschaafsel. Bak hem af voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: snijd de cake in plakjes en vries hem in. Haal er dagelijks een plakje een uur van te voren eruit en je kunt smullen.

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht.

Enjoy!

ps: ben jij op zoek naar nog meer inspiratie, wil jij graag lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, wat gewicht verliezen en je meer in balans voelen? Dan is het Foodilove weekmenu perfect voor jou! Klik hier om hem gratis te downloaden.

 

Share Tweet

Marleen

Ik ben Marleen en ben een enorme foodfan,healthfreak en trendwatcher. Ik wil jullie dagelijks inspireren tot een healthy en trendy lifestyle. I love no nonsens, vaak gezonde, lekkere en makkelijke recepten. Mijn motto is: keep it simple and make your life more fun!

You Might Also Like

  • Speculaas-bananenbrood Tussendoortje

    Speculaas bananenbrood

  • Watermeloen pizza Tussendoortje

    Watermeloen pizza

  • Bananenbrood met chocola en pecannoten Tussendoortje

    Bananenbrood met chocola en pecannoten

1 Reactie

  • Melda zegt: 24 oktober 2017 om 22:19

    Deze cake heb ik vandaag gemaakt. Alleen had ik geen amandelmeel meer en heb daardoor maar boekweitmeel gebruikt en ook gewone melk gebruikt in plaats van amandelmelk. Hij is heel goed gelukt! Iedereen heeft er van gesmuld. Bedankt voor dit lekkere recept!

    Reageer
  • Laat een reactie achter Cancel reply

    Foodilove weekmenu

    Zoeken

    Categorieën

    • Blog
    • Challenge
    • Diner
    • Events / workshops
    • Genietmomentjes
    • Hotspots
    • Inspiratie / motivatie
    • Lifestyle
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Overig
    • Persoonlijke update's
    • Recepten
    • Tussendoortje
    • Winactie

    Tags

    afvallen bakken balans bananenbrood bewust diner easy easy monday energie foodilove genieten gezond gezonde leefstijl gezond eten groningen guilty pleasure happy healthy healthy lifestyle herfst homemade hotspot inspiratie italiaans kerst lekker lifestyle lunch makkelijk muffins ontbijt ontbijtje review salade simpel skinny slank smoothie snack snel soep tips tussendoortje weekend winactie workout workshop yummie zomer zomers

    Subscribe & Follow

    Follow @foodilovenl
    Follow on Instagram
    Follow foodilovenl
    Follow on Bloglovin

    Volg me op Twitter

    Mijn tweets
    • Over Marleen
    • Workshops en samenwerken
    • Contact

    © 2014 Foodilove

    Deze website werkt het beste met behulp van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.Accepteren Weigeren Lees meer
    Privacy & Cookies Policy

    Noodzakelijk Altijd ingeschakeld