Mosselen met witte wijn

Gisteravond heb ik op een terras Italiaanse mosselen gegeten. Mosselen zijn hier helemaal hot en happening. Op een hele eenvoudige manier zetten ze iets heerlijks en goeds op tafel. Ik zat me te bedenken dat ik een maand geleden mosselen met witte wijn heb gemaakt maar dit recept nog niet heb gedeeld. Dus bij deze blog ik vanuit Milaan!

Mosselen met witte wijn is 1 van mijn favoriete gerechten. Zodra het weer mossel tijd is ben ik er bij.

De Italiaanse mosselen die ik gisteren had waren met olijfolie, knoflook en peterselie bereid. Ik heb zitten genieten op een mooi plein midden in Turijn samen met Bas, witte wijn, straatmuzikanten en 25 graden. Perfecte omstandigheden!

Mosselen met witte wijn zijn erg makkelijk om te maken zorg er alleen voor dat je ze goed wast van te voren en de kapotte en degene die dichtblijven eruit haalt. Reken voor mosselen 1 kg per persoon voor de grote eters. Op de mosselen hoeft absoluut geen peper en zout. Ze hebben al genoeg smaak van zichzelf.

Serveer de mosselen met een heerlijke salade met stokbrood en verse kruidenboter. Of zelfgemaakte ovenfrites. Deze recepten vind je allemaal terug op mijn blog.

Mosselen met witte wijn (2 personen)
– olijfolie
– 2 kg verse mosselen schoongemaakt
– 1 prei, 2 stengels bleekselderij, 1 grote ui en 1 wortel fijn gesneden
– 30 gr. verse platte peterselie fijn gehakt
– 2,5 dl droge witte wijn

Hoe maak je het:
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de groenten samen met de peterselie een paar minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de mosselen toe en de witte wijn en kook de mosselen op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Doe een deksel op de pan. Schud de mosselen regelmatig door elkaar heen en wanneer ze openstaan zijn ze gaar. Laat ze in de pan en garneer ze met de rest van de peterselie.

Enjoy!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven