Pizza met pompoen, geitenkaas en gekarameliseerde ui

Pizza.. Kirsten is er dol op. Wie niet? Heerlijk (makkelijk) als je even geen zin hebt om te koken. Tot voor kort liep ik, wanneer ik zin had in pizza, al snel naar het diepvriesvak in de supermarkt. Maar met de pizzabodems van Magioni is dat verleden tijd. Ok, misschien niet compleet verleden tijd. Maar sinds ik deze pizzabodems heb ontdekt, ruil ik de kant en klare (en niet bepaald gezonde) diepvriespizza heel graag in voor een gezonde bloemkoolpizza of een pizzabodem van rode bietjes.

Heb jij ze al uitgeprobeerd? Mijn favoriet is op dit moment de bloemkoolpizza van Magioni, maar ik weet ook dat ze bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe smaak pizzabodem. Dus wie weet! Het leuke aan deze pizzabodems vind ik dat je, los van wat je op je pizza doet, meteen al een hoop groente binnenkrijgt én dat je je pizza helemaal zelf kunt beleggen. Zonder dat je zelf een pizzabodem hoeft te maken, ideaal!

De laatste tijd ben ik dan ook regelmatig de keuken in gedoken om mijn pizzabodem zo lekker mogelijk te beleggen. Courgette, tomaatjes, mozzarella, Italiaanse kruiden, chorizo, mais, ananas.. noem maar op. Alles kan erop!

Maar onlangs maakte ik een wel heel lekkere pizza topping: pompoenpuree, gekarameliseerde ui en geitenkaas wat een combinatie! Een combinatie van hartig en zoet. De smaken van pompoen, zoete ui en geitenkaas vullen elkaar perfect aan. De rucola en de Italiaanse kruiden maken het plaatje natuurlijk helemaal af. Het is wel even iets meer werk dan alleen maar groente en kaas op je pizzabodem gooien en in de oven stoppen. De pompoen moet je eerst even koken om vervolgens te kunnen pureren en ook de ui moet even bakken. Maar geloof me. Het is het waard! Ga jij dit recept binnenkort uitproberen? Ik ben benieuwd!

Pizza-met-pompoen-geitenkaas-en-rucola-1

Pizza met pompoen, geitenkaas en gekarameliseerde ui
Wat heb je nodig (voor 1 pizza):
– 1 Magioni bloemkoolpizza (Je kunt natuurlijk ook zelf een pizzabodem maken. Sterker nog, je kunt zelfs pita broodjes of turks brood gebruiken als bodem voor de pizza.)
– 200 gram pompoenblokjes
– 1 tl komijn
– 1 tl honing / agavesiroop
– zout en peper
– 2 el olijfolie
– 1 grote ui of 2 kleine uien
– 3 el water
– 1 el bruine suiker
– 50 gram parmezaanse kaas
– 50 gram zachte geitenkaas
– tijm
– oregano
– handvol rucola

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hoe maak je de pompoenpuree?
Kook de pompoenblokjes in een pannetje met water gedurende een minuut of 10. Doe ondertussen de komijn, de honing/agavesiroop, 1 el olijfolie en peper en zout naar smaak bij elkaar in een beslagkom en roer door elkaar. Giet de pompoenblokjes af en voeg deze de blokjes aan de beslagkom toe. Gebruik de staafmixer vervolgens om pompoenpuree te maken van het mengsel. Zet vervolgens even aan de kant.

Hoe maak je de gekarameliseerde ui?
Verhit 1 el olijfolie in een bakpannetje. Snijd ondertussen 1 ui in kleine stukjes. Doe de ui, samen met het water en de bruine suiker in het pannetje en laat op laag matig vuur een minuut of 10 karameliseren. Je bakt de ui langzaam, waardoor de suiker zich gaat omzetten in karamel. De ui heeft de neiging om aan te bakken. Dus schep de ui regelmatig om. Als de ui echt dreigt aan te bakken is het goed een klein beetje extra water toe te voegen.

Hoe beleg je de pizza?
Leg de pizzabodem op de met bakpapier beklede bakplaat. Verspreid met een lepel de pompoenpuree over de pizzabodem. Hier overheen verspreid je de gekarameliseerde ui. Voeg naar smaak (gedroogde of verse) tijm en oregano (of een Italiaanse kruidenmix) aan de pizza toe. Maak kleine brokjes van de geitenkaas. Beleg de pizza met de geitenkaas en de parmezaanse kaas. Zet de pizza 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verspreid een handvol rucola over de pizza en klaar is je pizza. En nu maar genieten!

Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl en #theearlymorningblog of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!

Ik ben Kirsten, ik heb een voorliefde voor de vroege ochtenden en ben dol op lekkere ontbijtjes (het liefst eet ik ze de hele dag), kamperen, wilde bloemen, reizen, schrijven, fotograferen en de natuur. Op the early morning blog deel ik mijn passie voor reizen, lekker eten en diy projectjes. Als gastblogger bij Foodilove hoop ik je te inspireren om lekker de keuken in te gaan.

Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog en me volgt via instagram en facebook!

Liefs Kirsten.

Gastblogger Kirsten

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top