Recepten weekmenu 4

Maandag: zoete aardappelschotel

Wat heb je nodig: 1 el olijfolie, 2 zoete aardappelen geschild en in blokjes, 300 gr sperziebonen, 300 gram kipfilet in blokjes, 1 el kipkruiden, 100 gr crème fraîche, 2 handjes geraspte kaas, peper en zout

Zo maak je het: verwarm de oven voor op 200 graden en kook de aardappel en bonen 10 min. VErhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kip met kruiden gaar. Meng de aardappels en sperziebonen met de crème fraîche en verdeel dit over een ovenschaal. Verdeel de kip hierover en top met geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Zet het 10 min in de voorverwarmde oven totdat de kaas is gesmolten.

Dinsdag: Italiaanse salade tip: vervang de nectarine door peer

Woensdag: spaghetti bolognese

Wat heb je nodig: 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook fijngesneden, 250 gr mager rundergehakt, 1 tl Italiaanse kruiden, 300 gr Italiaanse roerbakmix, 400 gr tomatenblokjes, 1 el balsamico azijn, 160 gr volkoren spaghetti, handjevol geraspte kaas, peper en zout, handjevol rucola

Hoe maak je het: kook de spaghetti volgens de verpakking. Verhit olijfolie in een wok en bak de knoflook en het gehakt met de Italiaanse kruiden rul. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groenten toe en bak 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en azijn toe. Meng de spaghetti door de saus, verdeel over 2 borden en top met geraspte kaas en rucola

Donderdag: pastasalade tonijn

Vrijdag: zoete aardappelsoep

Zaterdag: quesadille gehakt

Zondag: courgette caprese

Scroll naar boven