• Home
  • Coaching
    • On Fire
    • Foodilove members club
  • Blog
    • Recepten
      • Ontbijt
      • Lunch
      • Diner
      • Tussendoortje
    • Mindset
    • Ontspanning
    • Beweging
  • Shop
    • Foodilove weekplanner
    • E-book ‘Nooit meer op dieet’
  • Gratis
    • On Fire weekmenu
  • Workshops
  • Contact
    • Marleen
FOOD I LOVE
spelt-appeltaart-met-pompoen-en-cranberry
Tussendoortje 1

Spelt appeltaart met pompoen en cranberry

By Marleen @foodilovenl · On 15 oktober 2016

Wat is er lekkerder dan dat je huis dan helemaal naar appeltaart ruikt in het weekend? Precies! Ik bakte gister voor het eerst sinds lange tijd met een bakmix. Ik kreeg deze spelt appeltaart met pompoen en cranberry opgestuurd van Leev. Het is een echte biologische oerbakmix zonder toevoegingen dus dit wilde ik wel proberen.

Ik kan je vertellen de korst wordt heerlijk knapperig en wat een goed idee de combinatie van appel, pompoen en cranberry. Om te smullen!

Leev heeft een aantal nieuwe biologische bakmixen, waaronder: browniemix met courgette, roomkwark en rood fruit, speltwortelcake met walnoot en glutenvrije banaan koekjes. Voor welke zou jij gaan? Deze bakmixen zijn verkrijgbaar bij de ah.

Spelt appeltaart met pompoen en cranberry (1 taart)
Wat heb je nodig:
– 1 bakmix spelt appeltaart Leev
– springvorm en bakpapier
– 175 gr. koude boter
– 750 gr. rode appels (ik gebruikte elstar, goudreinetten zijn ook heerlijk)
– 200 gr. pompoen blokjes (diepvries ah)
– 100 gr. cranberry (diepvries ah)
– 3 el honing of rietsuiker
– 2 tl kaneel

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, leg een stuk bakpapier in je springvorm en vet de bodem en randen in met wat boter. Snij de boter in stukjes en doe dit samen met de bakmix in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. Maak hier een bol van en wikkel een derde in vershoudfolie en bewaar dit in de koelkast.
Verdeel de rest van het deeg over je springvorm, druk het goed uit zodat je ook de rand kunt bekleden.
Schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes. Meng dit in een kom met de pompoen, cranberry, honing en kaneel. Verdeel dit mengsel over de springvorm en pak het overige deeg uit de koelkast. Maak hier dunne repen van en verdeel deze in een ruitvorm over de bovenkant van je appeltaart.
Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de appeltaart in 60 minuten goudbruin. Laat hem even afkoelen en je kunt smullen!

Tip: serveer je spelt appeltaart met pompoen en cranberry met een lekkere dot zelfgemaakte slagroom. Het is ten slotte weekend en 1 iets lekkers mag 😉

Lekker genieten dus! Fijn weekend, liefs Marleen.

 

 

appeltaartbakkenbiologischguilty pleasureweekend
Share Tweet

Marleen

Ik ben Marleen en ben een enorme foodfan,healthfreak en trendwatcher. Ik wil jullie dagelijks inspireren tot een healthy en trendy lifestyle. I love no nonsens, vaak gezonde, lekkere en makkelijke recepten. Mijn motto is: keep it simple and make your life more fun!

You Might Also Like

  • Healthy oliebollen Tussendoortje

    Gezonde oliebollen

  • Smoothie met stoofpeertjes en kaneel Ontbijt

    Smoothie met stoofpeertjes en kaneel

  • Speculaas-bananenbrood Tussendoortje

    Speculaas bananenbrood

1 Reactie

  • Demi | StudioKOOK zegt: 24 oktober 2016 om 10:37

    Wat een heerlijk najaarsrecept!

    Reageer
  • Laat een reactie achter Cancel reply

    Foodilove weekmenu

    Zoeken

    Categorieën

    • Blog
    • Challenge
    • Diner
    • Events / workshops
    • Genietmomentjes
    • Hotspots
    • Inspiratie / motivatie
    • Lifestyle
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Overig
    • Recepten
    • Tussendoortje
    • Winactie

    Tags

    afvallen bakken balans bananenbrood bewust diner easy easy monday energie foodilove genieten gezond gezonde leefstijl gezond eten groningen guilty pleasure happy healthy healthy lifestyle herfst homemade hotspot inspiratie italiaans kerst lekker lifestyle lunch makkelijk muffins ontbijt ontbijtje review salade simpel skinny slank smoothie snack snel soep tips tussendoortje weekend winactie workout workshop yummie zomer zomers

    Subscribe & Follow

    Follow @foodilovenl
    Follow on Instagram
    Follow foodilovenl
    Follow on Bloglovin

    Volg me op Twitter

    Mijn tweets
    • Over Marleen
    • Samenwerken
    • Contact

    © 2014 Foodilove

    Deze website werkt het beste met behulp van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.Accepteren Weigeren Lees meer