Wijn en een healthy lifestyle!

Wist je dat wijn en een healthy lifestyle prima samen gaan? Iedereen wil wel eens genieten van een lekker wijntje in het weekend, daarom geef ik je vandaag wat tips over wijn en een healthy lifestyle!

Ik ontken het niet, ik ben gek op een wijntje! Een paar jaar geleden dronk ik elke avond wel een wijntje, lekker en gezellig maar ja toen was ik ook 15 kilo zwaarder.
Vergis je er dus niet in dat mensen die een gezonde leefstijl hebben dit laten staan, ik mag namelijk alles maar ik kies bewust. Op de foto zie je een gin tonic, maar ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel. Als ik nu een wijntje neem kies ik er bewust voor en dan wil ik extra genieten. Ik ben gek op etentjes, borrels en ga zo maar dus kom dan maar door met die wijn! Jullie weten dat ik de 80/20 regel hanteer wat betreft mijn voeding, daarom deel ik graag mijn tips met jullie!

Tips:

– als ik op calorieën let ga ik voor een droge witte wijn of een prosecco. Deze bevatten de minste calorieën en ik hou hier dan rekening mee binnen mijn energiebehoefte. Wijn maakt dus niet dik als je voeding in balans is en je met mate drinkt.

– drink langzaam en geniet ervan! Spreek met jezelf af hoeveel glazen je wilt nemen op een avond, zo voorkom je dat je teveel drinkt. Alcohol wordt namelijk omgezet in suiker en dit kan je duur komen te staan binnen je energiebehoefte. Dit kan zorgen voor gewichtstoename en dit wil je absoluut niet denk ik 😉

– doordat alcohol veel suiker bevat zal je bloedsuikerspiegel stijgen en je eerder zin krijgt in iets zoets en dus gaat snacken. Kies dus voor lekkere en gezonde snacks, die je uiteraard genoeg op mijn blog vind. Dit scheelt ook heel veel calorieën dan dat je het gaat combineren met chips, stokbroodjes en ga zo maar door. Jullie kennen ze wel de onverantwoorde snacks!

– drink bij elk glas wijn altijd 1 glas water. Door de schommeling in de bloedsuikerspiegel kun je vermoeider raken, ik merk dit altijd direct de volgende dag dus hou hier rekening mee bij mijn inname. Als ik veel water bij de wijn drink heb ik de volgende dag veel meer energie.

– kies voor een wijn met een laag alcoholpercentage en die laag in suiker is deze bevatten minder calorieën.

Ik ben benieuwd of jullie wijndrinkers zijn? Drinken jullie veel fijn of juist helemaal niet? Laat je een reactie achter, vind ik super leuk!

Een happy en healthy weekend voor iedereen! Cheers en geniet dus met mate! Liefs, Marleen

Wijn en een healthy lifestyle! 1

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Wijn en een healthy lifestyle!”

  1. Kan me er helemaal in vinden! Genieten is ook een belangrijk onderdeel van het leven! Proost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven