Italiaanse workshop 5&33 Amsterdam

Vorige week woensdag was ik uitgenodigd  bij hotspot 5&33 te Amsterdam om een heerlijk Italiaans menu te komen koken en proeven.
Dit menu stond geheel in het teken van de Amsterdam Fashionweek en in het menu zaten lievelingsgerechten verwerkt van bekende designers.

Afgelopen zomer opende 5&33 haar deuren tegenover het centraal station in Amsterdam. 5&33 is gevestigd in het Art’otel. Het is een trendy en hippe Italiaanse hotspot die kunst en cultuur samen brengt.
Het Art’otel gevestigd in een monumentaal pand is meer dan een hotel alleen. In het souterrain zit een ware kunstgalerie die als kunstpodium dient voor up & coming kunstenaars.
Ik heb uiteraard even een kijkje genomen bij de expositie van dat moment, Afrikaanse designers kleding. Super mooi!

Het leuke is dat 5&33 gevestigd is op de hoek van de Prins Hendrikkade op nr. 5 en 33. Hun slogan is ook ‘meet us on the corner’! Wanneer je binnenstapt krijg je direct een warm gevoel bij ontvangst.
Ik hou enorm van trendy design en je krijgt direct een enorme prikkel in de artistieke omgeving. Naast het hotel en de galerie is er ook een restaurant en bar waar wij  hebben gelunched.

We mochten met een aantal foodbloggers de keuken in onder leiding van Chef-kok Lorenzo hier hebben we zelf zwarte Tagliolini (inktvispasta) gemaakt. We kregen een kleine workshop.
Hierna hebben we aan een sfeervolle tafel plaatsgenomen en hebben we genoten van een 6 gangen menu. Ik kan niet beschrijven hoe erg wij hebben gesmuld! We zijn gestart met een salade Panzanella gevolgd door Piadini met Parma ham en Alici alla calbrese. Hierna kregen we onze zelfgemaakte pasta die was gevuld met inktvis en groente. Yummie! Ik dacht dat dit het hoofdgerecht was maar in Italië gaat het anders en krijg je nog vlees. Er werd een Ossobuco Milanese geserveerd met goddelijke aardappelpuree.
We sloten het diner af met een Siciliaanse lemon sorbet en een goede koffie. Onderstaand een foto impressie van de lunch.

Wat zijn wij verwend! De prijs kwaliteitsverhouding is dikke prima. Het 6 gangen menu wat wij genuttigd hebben kost 40 euro per persoon.  Dit was het meer dan geheel waard.
Ik zou het restaurant van 5&33 zeker aanraden wanneer je in Amsterdam bent. Ga er dus zeker een kijkje nemen. Ik zou zeggen ‘meet them at the corner’!

Enjoy!

Tafel 5&33Panzanella 5&33Piadina 5&33Alici alla calabrese 5&33Inktvis pasta 5&33Ossobuco 5&33

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven