Deze aardbeientaartjes vielen me direct op in de 100ste uitgave van Delicious magazine. Wauw! Super makkelijk en heerlijk.
Wel een guilty pleasure door de gelei suiker maar dat denk je gewoon even weg.
Ik wilde deze aardbeientaartjes direct uitproberen voor mijn verjaardag a.s. zondag. Ik ben er nog niet uit of ik ze ga maken maar het voorproeven was heerlijk.
Je moet ze namelijk maken en vrijwel direct opeten anders worden ze zacht door de aardbeienjam die ontstaat door de gesmolten suiker. Desondanks wilde ik het recept jullie zeker niet onthouden.
Hebben jullie deze uitgave van Delicious magazine al? Zo niet ga hem dan zeker snel scoren! Heerlijk om door te neuzen op zo’n regenachtige dag als gister om ideeën op te doen voor zomerse etentjes.
Ik heb een abonnement en kan nooit wachten totdat het volgende nummer weer in de bus valt. Een tip dus!
Wat heb je nodig per taartje:
– 1 plakje bladerdeeg
– 1,5 el gelei suiker
– paar aardbeien gehalveerd
– tijmblaadjes
– losgeklopt ei
– bakpapier
Hoe maak je het:
Ontdooi het aantal bladerdeegplakjes wat je aan taartjes wilt maken en steek er zo groot mogelijke rondjes uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed het bakblik met bakpapier. Leg hier de rondjes bladerdeeg op.
Bestrooi elk rondje met 1,5 el gelei suiker en verdeel er de aardbeien op. Laat een randje van ongeveer 1,5-2 cm vrij.
Strooi er nog wat tijmblaadjes over en sla de rand over de aardbeien heen (zie bovenstaande foto) en druk dit licht aan.
Bestrijk de deegranden met een losgeklopt ei. Bestrooi de taartjes als laatst met nog wat gelei suiker en ze kunnen de oven in voor 15-20 min.
Haal ze uit de oven als ze goudbruin en gaar zijn en laat ze nog even afkoelen voordat je serveert.
Enjoy!