Hotspot Julius bar&grill

Afgelopen donderdag was ik twee daagjes in Amsterdam op een culinair tripje. We hebben eerst genoten van heerlijke Ultimate Gin & Tonic bij de pop up van IMAGIN aan de regulierdwarsstraat, een samenwerking tussen Bombay Sapphire (gin) en Fever Tree (goddelijke tonic). Yvette van Boven (food stylist, recepten schrijfster, chef en columnist) heeft hier een mooie mix samengesteld de ‘Bouqeut Garni’. Van deze ultimate cocktail hebben we genoten en zijn toen afgereisd naar de Ceintuurbaan om heerlijk bij Julius bar&grill op het terras te genieten van een etentje. Wanneer je van Gin & Tonic houd ga zeker even een kijkje nemen bij IMAGIN!

Eenmaal bij Julius bar&grill aangekomen werd mijn aandacht direct gewekt door de grote open keuken die zich midden in het restaurant bevind met een “open fire grill”. Waarschijnlijk kennen jullie Julius Jaspers allemaal van Masterchef Nederland en Topcehf. Uiteraard mijn favoriete programma’s dus ik wilde dit restaurant zeker niet missen. Julius Bar&grill is een modern BBQ en grill restaurant waar je de Big Green Eggs niet kunt missen!  Kennen jullie deze grote groene ei vormige BBQ’s? Je kunt erin bakken, koken, stoven, roken en slow cooking. Er is niets dat de Big Green Egg niet kan! Ik hoop er ooit nog één te bemachtigen.

Wij hebben een plaatsje op het terras genomen aan de gezellige Ceintuurbaan en zijn gestart met uiteraard een mooi glas wijn en landbrood van Menno met ambachtelijke boter en paprikaspread. We namen een kijkje op de kaart maar de serveerster bood ons een proeverij aan. Helemaal leuk! De borden die ik toen al langs zag komen waren voorzien van stoere steakgerechten, maar ook verfijnde vlees-, vis- of vegetarische gerechten.
Vooraf kregen wij gefrituurde uienringen met aioli en pulled pork kroketjes met spekbokkingmayonaise. Om je vingers bij af te likken! Ik wist al dit werd geen skinny etentje haha.
Hierna kregen we een grote stoere houtenplank met diverse voorgerechtjes van de kaart zoals: gegrilde hass-avocado met couscoussalade, smokey salmon met aardappelsalade en vietnamees buikspek.

Als hoofdgerecht kregen wij een enorme plank met vlees en vis bereid op verschillende manieren. Provençaals gemarineerde Black Tiger garnalen, lamsbiefstukjes, entrecote en oosterse spare ribs. Oh my god ik heb nog nooit zulke lekkere spare ribs gehad! Deze moet je echt proberen als je hier bent. Het vlees is zo mals dat het van de ribbetjes afvalt. De hoofdgerechten worden geserveerd met een stoere gepofte aardappel met zure room, frietjes en koolsalade.  Daarnaast krijg je door Julius speciaal ontwikkelde curry- en barbecuesauzen. Waarvan ik er ruiteraard 1 mee naar huis heb genomen. Ze zitten in leuke flesjes.

Gelukkig sloten we af met een klein dessert namelijk gegrilde ananas met kokos ijs. Met amandel, crème fraîche en munt. Helemaal top.

Binnen Julius bar&grill hangt een gezellige ongedwongen sfeer en er is plek voor kleine gezelschappen maar ook voor grote groepen. Het is goed betaalbaar en de prijskwaliteitsverhouding is super.
Jullie merken dat ik helemaal enthousiast ben van dit restaurant. Wat hebben wij zitten genieten! Je kon ons achteraf wel naar huis rollen dus vandaar even een detox dit weekend.

Enjoy!

Julius voorafje

Julius voorgerecht

julius hoofdgerecht

Julius hoofdgerecht 2

Julius dessert

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Hotspot Julius bar&grill”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven