Bananenbrood taart met blauwe bessen

“Jennifer: weekends are for baking! Maar ik kon vandaag gewoon niet kiezen wat ik wilde maken… bananenbrood, kwarktaart, blueberry muffins… Dus ik heb alles in een gemaakt en daarmee ontstond deze heerlijke bananenbrood taart met blauwe bessen! Lekker zoet, fris en heerlijk smeuïg, en ook nog eens gezond. Zet de oven maar vast aan!”

Bananenbroodtaart met blauwe bessen (8 porties)
Wat heb je nodig:

Voor de taart:
200 gram blauwe bessen
150 gram havermout
3 bananen
2 eieren
100 ml amandelmelk
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille aroma
een snufje zout

Voor de topping:
100 gram blauwe bessen
250 gram magere kwark
1 theelepel vanille aroma
1 theelepel honing

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten voor de basis, behalve de blauwe bessen, in de blender. Giet het beslag in een beslagkom en roer de blauwe bessen er doorheen (als je diepvries-fruit gebruikt roer dan niet teveel, anders wordt het beslag blauw). Bekleed een springvorm met bakpapier of vet hem in (ik heb een springvorm van 22cm gebruikt). Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 40 minuten in het midden van de oven. Laat de taart eerst even afkoelen voor je aan de slag gaat met de topping. Roer voor de topping de kwark, vanille en honing door elkaar en smeer hem uit over de taart. Top hem met blauwe bessen en de taart is klaar. Je kan de taart afgedekt in de koelkast bewaren.

Bananenbrood taart met blauwe bessen 1

Een punt bananenbrood taart (1/8) bevat:
Calorieën: 168,6
Koolhydraten: 28 gram
Eiwitten: 7,6 gram
Vet: 2,7 gram

Enjoy!

Ik ben Jennifer, 24 jaar, stewardess van beroep en fulltime foodie en levensgenieter. Ik ben gek op sporten, koken en vooral op eten! Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen gezond leven, ontspannen en genieten. Ik sta graag in de keuken om lekkere, makkelijke en gezonde recepten te maken en ben (bijna) elke dag in de sportschool te vinden voor een lekkere energieboost! Op Foodilove deel ik mijn favoriete recepten, leuke workouts, handige tips en hoop ik jou te inspireren om bewuster, gezonder en gelukkiger te gaan leven!

Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog en me volgt via instagram en facebook!

Liefs, Jennifer

Jennifer Krijnen

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven