Wat te doen met rijpe bananen vlak voordat je een lang weekend weggaat? Een healthy bananencake met pindakaas maken natuurlijk, wat anders! Wat zullen wij lekker genieten tijdens ons familieweekendje! Maak jij hem ook als tussendoortje voor dit weekend? Ik heb stiekem al een stukje geproefd, zeker een aanrader!
Toen ik gister lekker in het zonnetje buiten zat kwam ik onderstaand recept tegen van Fransesca kookt, ze heeft echt een super leuke blog! Het recept kwam dus als geroepen en ik ben direct de keuken in gedoken om hem te maken. Super simpel maar yummie!
Bananencake met pindakaas (10-12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– cakevorm, olie om in te vetten en bakpapier
– 3 rijpe bananen
– 1 ei
– 2 el pindakaas (met nootjes)
– 50 gr. honing
– 100 gr. amandelmeel
– 50 gr. volkorenbloem
– 1,5 tl bakpoeder
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je cakevorm in, ik leg er ook altijd een stuk bakpapier in.
Mix alle natte ingrediënten samen in een kom en voeg de droge ingrediënten toe. Mix het tot een egaal beslag en giet het in je cakevorm.
Bak de bananencake af in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit dan is hij gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in plakjes snijd.
Enjoy!