Wat ben ik gek op wokken! Zo gezond en easy. Mijn ouders hebben sinds kort een grote wok op een wokbrander die je buiten kunt gebruiken.
Afgelopen weekend maakte we deze biefstukpuntjes met wokgroentjes en cashewnoten. Niet een foto die jullie van mij gewend zijn maar wel een overheerlijk recept die ik graag met jullie wil delen. Perfect voor een gezonde doordeweekse avond aangezien het in een handomdraai op tafel staat.
Ik eet meestal mijn wokgerechten zonder zilvervliesrijst of noedels, maar deze kun je prima toevoegen. Dit recept kwam ik tegen via de Allerhande 1 van mijn favoriete inspiratie sites!
Biefstukpuntjes met wokgroentjes en cashewnoten (2 personen)
Wat heb je nodig:
– wok
– 2 el rijstolie
– 1/2 rode peper fijngesneden
– 1 teentje knoflook fijngesneden
– 2 biefstukjes in reepjes
– 100 gr. shii-takes in vieren gesneden
– 1 rode paprika in reepjes
– 1 klein zakje sperziebonen en peultjes
– 4 el oestersaus
– 1,5 el ongezouten cashewnoten (grofgehakt)
– versgemalen peper en zout
Hoe maak je het:
Breng een pan met water aan de kook en kook de boontjes 3 minuten voor. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit een scheutje olie in de wok en laat dit goed heet worden. Roerbak de biefstuk voor ongeveer 1 minuut. Schep de biefstuk op een bord en doe nog een scheutje olie in de wok. Wok de knoflook, rode peper, shii-take en paprika op hoog vuur voor 1 minuut. Voeg de boontjes eraan toe en de oestersaus. Schep alles goed om en voeg evt. een klein scheutje water toe. Doe de biefstuk terug in de wok en verwarm alles nog even 1-2 minuten.
Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi het met de cashewnoten.
Enjoy!