Het is alweer eind augustus, wat gaat dat snel! Ik heb nog vakantie maar er staan alweer allemaal leuke food dingen op het programma.
Voor velen is het normale leventje alweer begonnen en dit betekend dus weer ritme. Dit broodje met serranoham, balsamico mayonaise en rucola is heerlijk als lunch op je werk of als een licht diner.
Het is vandaag wel druilerig herfstweer maar met dit gezonde en lekkere broodje waan je je in Italië!
Broodje met serranoham, balsamico mayonaise en rucola (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 2 meergranen pistolets
– 4 plakjes serranoham
– handjevol rucola
– 2 el halfvolle mayonaise
– klein scheutje balsamico azijn
– versgemalen peper naar smaak
– 2 tl pijnboompitten
– 4 snoeptomaatjes gehalveerd
– blaadjes verse basilicum
Hoe maak je het:
Meng de mayonaise met de balsamico azijn en breng dit op smaak met peper. Besmeer hier je pistolet mee.
Beleg de pistolet met de ham, rucola, pijnboompitten en tomaatjes. Top de pistolet met wat verse basilicum blaadjes.
Enjoy!