Ik vind het altijd super leuk om mijn eigen recepten te maken, maar ook ben ik gek op lekkere recepten van andere bloggers.
Al eerder maakte ik deze healthy kwarkbolletjes naar het recept van Healthyfans en opnieuw postte ze een recept met perzik. Ik was direct verkocht en ook deze healthy kwarkbolletjes met perzik zijn weer verrassend lekker. Ze zijn makkelijk om te maken en handig als tussendoortje. Ik nam ze gisteren mee naar de dierentuin en ik weet zeker dat je er iedereen een plezier mee doet. Wel bevatten ze iets meer calorieën als de eerste versie, dus de keuze is aan jou.
Op instagram kreeg ik direct allerlei vragen naar het recept en uiteraard wil ik deze met jullie delen. Een heerlijke guilty pleasure voor tijdens je weekend, i love it!
Perzik kwarkbolletjes (12 stuks)
Wat heb je nodig:
– bakplaat en bakpapier.
– 100 gram rozijnen
– 4 wilde perziken in blokjes
– 250 gram magere perziken kwark
– 250 gram bloem
– 2 eieren
– 1 el olie
– 1 el bakpoeder
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten behalve de bloem, rozijnen en perzik in de keukenmachine en voeg daarna de bloem toe. Mix alles tot een egaal beslag. Schep als laatst met een spatel de rozijnen en perziken door het beslag. Verdeel met 2 eetlepels 12 bolletjes op de bakplaat. Bak de healthy kwarkbolletjes met perzik af in 20 minuten in de voorverwarmde oven. Check even of ze gaar zijn met een satéprikker.
Enjoy!
Wat een heerlijke en fruitige versie, jam!