Ik hou ervan om mijn dag te beginnen met bakken! Wat is er nou heerlijker om op zondagmorgen deze chocolate chip yoghurt muffins in je oven te schuiven.
Ik zou ze warm opeten want ze zijn heerlijk smeuig….#yummie. En wie kan er nee zeggen om ze met pindakaas te toppen? Precies! Ik zeg de perfecte combinatie met chocolade. Wat nog beter is om even de pindakaas te laten smelten, helaas had ik daar geen geduld voor. Ze nog even heel kort opwarmen op de dagen erna in de magnetron kan ook. Daarom een heerlijk recept voor op de zondag #guiltypleasure.
Vind je het teveel om alleen op te eten? Ik doe ze altijd binnen een dag in mijn vriezer, althans als ze die halen.
Chocolate chip yoghurt muffins (12 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm en bakspray
– 2 rijpe bananen
– 2 eieren
– 200 gr. Griekse yoghurt 0% vet
– 50 gr kokosbloesemsuiker (of andere suiker naar keus)
– 1/2 tl vanille extract
– 1/2 tl baking soda
– 1 1/2 tl bakpoeder
– 80 gr. havermeel (havervlokken
– 100 gr. tarwebloem
– snufje zout
– 2 tl kaneel
– 4 el rauwe cacao nibs of pure chocolade druppels
– handjevol walnoten in stukken gehakt
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je muffinvorm in met bakspray. Eventueel kun je er nu ook nog leuke muffinvormpjes in doen uiteraard.
Meng in een grote kom de bananen, eieren, Griekse yoghurt, suiker en vanille extract tot een egaal mengsel. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten behalve de cacao nibs en walnoten. Meng nu de droge ingrediënten door de natte in de mixer. Mix dit kort tot een egaal beslag, niet te lang. Dan gaat de luchtigheid eruit.
Spatel als laatst de cacao nibs en walnoten door het deeg en verdeel het over de muffinsvormpjes. Bak de chocolate chip yoghurt muffins af voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt deze er schoon uit dan kun je ze uit de oven halen.
Top de chocolate chip yoghurt muffins eventueel met wat pindakaas en nog wat nibs. Ze zijn heerlijk om warm op te eten!
Enjoy!
Mmm, heerlijk! Super zo’n gezonde versie van zo’n lekker ongezond tussendoortje 🙂