Courgettelasagne met gehakt, tomaat en champignons

Gisteren kon ik eindelijk door alle drukte weer aan de slag voor Koken met aanbiedingen. Ik maakte deze gezonde courgettelasagne met gehakt, tomaat en champignons.
Courgettelasagne wilde ik al een tijdje maken en ik werd geïnspireerd door Bo van Beaufood. Bo is net als ik een foodie, kennen jullie haar blog? Ik volg haar op instagram en zag allerlei lekkere recepten langskomen. Deze courgettelasagne wilde ik al een tijdje maken, ik heb er uiteraard wel een twist aan gegeven.
Om even terug te komen op Koken met aanbiedingen, hebben jullie deze app al gedownload? Het is echt super handig om te koken met de aanbiedingen in de supermarkt en dan ook nog eens een kant en klaar recept te krijgen! Easy peasy dus wanneer je het even niet meer weet, of gewoon voor dagelijks.
Deze courgettelasagne heb je in een handomdraai op tafel, heerlijk voor in het weekend.

Courgettelasagne met gehakt, tomaat en champignons (4 pers)
– kaasschaaf/ ovenschaal
– olijfolie
– 2 courgette
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 500 gr. gehakt (aanbieding)
– 250 gr. champignons (aanbieding)
– 2 tl Provençaalse kruiden
– 4 tomaten (aanbieding)
– 500 ml tomaten passata
– 2 bollen mozzarella
– 100 gr. Parmezaanse kaas
– peper en zout
– garnering basilicum blaadjes of rucola

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan en voeg de uien, knoflook en Provençaalse kruiden toe. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de tomaten in kleine blokjes. Voeg deze toe samen met de tomaten passata.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
3. Laat de saus nog 5 minuten door pruttelen op laag vuur.
4. Was de courgette en snijd hem met de kaasschaaf in lange linten. En snijd de mozzarella in dunne plakken.
5. Maak de lasagne als volgt: eerst een laag tomatensaus, gevolgd door een laag courgette plakken en dan de mozzarella. Maak drie van deze lagen.
6. Eindig met de mozzarella en rasp hierover een flink laag Parmezaanse kaas.
7. Plaats de groentelasagne voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Garneer de groentelasagne eventueel nog met basilicum blaadjes of rucola.Enjoy!
Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top