DIY: kerstchocolade met cranberry en pistache

De kersttrend van 2015: eetbare cadeaus!

Deze kerst is het helemaal hot om mensen blij te maken met zelfgemaakte culinaire creaties. Daarom ging ik vanmiddag voor jullie aan de slag en maakte ik deze DIY: kerstchocolade met cranberry en pistache. Ik gebruikte witte chocolade in combinatie met 2 toppings in de kleuren van kerst.

Gisteren was ik op de allereerste editie van het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Wat een gaaf en mooi decor en wat veel inspiratie en tips heb ik opgedaan. Je kon er van alles proeven en beleven, echt super leuk!
Eén van de kersttrends van 2015 is het weggeven van eetbare cadeaus. Ik doe dit al jaren, vind het super leuk om iets te eten mee te nemen als ik op bezoek ga. Vorig jaar bakte ik enorm veel kerstkoekjes en die nam ik mee op een mooi bord, ingepakt en met een grote rode strik eraan naar mijn familie. Hoe leuk is dat?

Verras dus deze kerst je familie met homemade creaties in plaats van een bosje bloemen. Ik vind het ook altijd erg leuk om een grote weckpot met granola weg te geven of zoals hierboven beschreven een doosje met zelfgemaakte koekjes of muffins.

Kerstchocolade met cranberry en pistache (1 cadeau)

Wat heb je nodig:
– bakpapier en bakplaat
– 200 gram witte chocolade
– 1 handje vol gedroogde cranberries
– 1 handje vol pistachenoten

Hoe maak je het:
Verwarm een laagje water in een steelpannetje en zet hierboven op een stalen kom. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie in de kom.
Hou een paar cranberries en pistachenoten over om je chocolade te toppen en roer de rest door de chocolade. Verdeel de chocolade over een stuk bakpapier op de bakplaat.
Strijk het uit en top de chocolade met de overgebleven cranberries en pistachenoten. Laat de chocolade buiten de koelkast weer hard worden, heb je minder tijd zet het dan in de koelkast.

Enjoy!

DIY kerstchocolade met cranberry en pistache 1

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven