Vandaag weer een recept van Anne! Tijdens mijn reis door Thailand twee jaar terug heb ik deze heerlijke fresh sprinsrolls ontdekt. Ze zijn perfect als lekkere snack en super leuk om te maken dit weekend!
Voor de vulling van deze fresh springrolls kun je eindeloos variëren hieronder een van mijn favoriete recepten! Voor dit recept heb ik ronde rijstvellen gebruikt. De laatste tijd kun je op steeds meer plekken rijstvellen kopen, naast de toko verkopen ook steeds meer supermarkten ze gewoon!
Fresh springrolls (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 1 pakje rijstvellen
– fijn geraspte wortel Julien
– kiemgroentes
– taugé
– seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s)
– weet chili dipsaus
Hoe maak je het:
Het is de eerste keer even een beetje rommelen voor de springrolls mooi worden misschien, maar zodra je het een paar keer hebt gedaan komt het vast goed! Ik gebruik altijd een drijfnatte natte theedoek om de vellen op te vullen. Deze leg ik op mijn aanrecht, en hierop vul en rol ik mijn springrolls.
Hou het rijstvel eventjes onder de kraan om hem een beetje nat te maken en leg hem vervolgens op de natte theedoek. Binnen een paar tellen zul je merken dat het rijstvel helemaal elastisch word.
Pak van alle ingrediënten een beetje en maak in het midden van het rijstvel een langwerpig bergje van alle ingrediënten (zie afbeelding onderaan). Zorg dat je aan de twee zijkanten van ingrediënten onv 2 cm overhoud. (zie afbeelding nr. 1 & 2) Sla vervolgens de onderkant (nr. 3 zie afbeelding onderaan) over de ingrediënten heen en flap de twee zijkanten (nr. 1&2 afbeelding onderaan) naar binnen. Nu kun je hem verder dichtrollen en is je eerste springroll klaar!
Je moet even aanvoelen hoeveel er in een rijstvel past en hoe strakker je ze kunt rollen hoe mooier en steviger ze zullen worden! Je kunt ze vervolgens met een goed scherm met door de helft snijden en evt, serveren met een lekkere sweet chili dipsaus.
Tip: hierbij nog een aantal andere lekkere tips voor de vulling in je springrolls! Surimi stick (ook een van mijn favorieten!!) , kipfilet ,omelet , andere nootjes, garnalen , avocado , gerookte zalm , mango enz.
Ik ben benieuwd wie dit recept dit weekend gaat maken! Tag je ons op social media? Vinden we super leuk!
Enjoy! Liefs Anne.