I’m guilty! Ik maakte dit weekend deze guilty brownies met walnoot en M&M!
We zijn dit weekend weg met vrienden in een vakantiehuisje vlakbij Apeldoorn dus ik besloot uiteraard om iets lekkers mee te nemen! Al een tijdje zag ik allerlei lekkere baksels voorbij komen van Eefsfood, kennen jullie haar blog? Neem zeker een kijkje wat een lekkers. Ik twijfelde tussen haar red velvet taart en deze brownies, yummie!
Ps: we hebben er het hele weekend van gesmuld wat waren ze heerlijk Eef! En eet de brownie niet in 1x op hij is zo lekker!
Guilty brownies met walnoot en M&M (25 stukjes)
Wat heb je nodig:
– brownievorm of vierkante ovenschaal, bakspray, bakpapier en een mixer
– 1 pan en een stalen kom voor au bain marie
– 200 gr. pure chocolade in stukjes
– 200 gr. roomboter in blokjes
– 220 gr. bruine basterdsuiker
– 120 gr. bloem
– 3 el cacaopoeder
– 3 eieren
– 1 tl baking soda
– 2 tl vanille extract
– 150 gr. walnoten in grove stukjes gehakt
– 4 grote handen crunchy M&M
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je bakvorm in met boter of olijfolie en leg er een stuk bakpapier in. Doe de boter samen met de chocolade in een kom en smelt deze au bain marie.
Zeef de bloem, baking soda en cacao in een kom. Klop het ei samen met de suiker, zout en vanille extract luchtig met de mixer in een andere kom. Voeg het ei mengsel toe aan het bloemmengsel en spatel dit even kort door elkaar. Voeg dan het chocolade mengsel toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
Spatel er 100 gram walnoten en 2 handjes M&M doorheen en giet het beslag in de bakvorm.
Strooi de rest van de walnoten en M&M over het beslag en bak de brownie af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten. Laat de brownie helemaal afkoelen en snij hem dan in blokjes.
Enjoy!
Guilty maar is het zeker waard!