Yes, het is eerste paasdag! Reden genoeg om een lekker uitgebreid ontbijtje klaar te maken. Ik hou ervan om me flink uit te leven in de keuken tijdens deze dagen maar ik hou het wel (een beetje) gezond.
Ook tijdens de paasdagen kun je gezond starten met deze healthy ontbijt koekjes. Ze staan binnen 20 minuten op de ontbijttafel en ik denk dat je de meeste ingrediënten wel in huis hebt. Ik zeg keep it simple en happy food! Ondertussen kun je de rest van het ontbijt maken 😉
De basis van deze healthy ontbijt koekjes bestaat uit havermout en banaan, de vulling van de koekjes kun je zelf bepalen. Ik mengde wat rozijnen, gojibessen, kokosvezels en chiazaad door het beslag. Je kunt eindeloos variëren met wat je maar in huis hebt. Denkend aan noten of ander gedroogd fruit. Ik ben zeker benieuwd naar jullie combinaties dus laat zeker een reactie achter. Wanneer je koekjes overhoud zijn ze ook lekker als tussendoortje. Voor nu fijne paasdagen en een heerlijk ontbijt!
Healthy ontbijt koekjes (10 stuks)
Wat heb je nodig:
– 1 cup havermout
– 2 rijpe bananen
– 1 tl vanille essence
– 3 el rozijnen
– 2 el gojibessen
– 2 el kokosvezels
– 1 tl chiazaad
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Mix de bananen glad in de keukenmachine (prakken met een vork kan ook) en meng de havermout erdoor. Meng alle overige ingrediënten door het beslag met een spatel.
Schep met een lepel ongeveer 10 bolletjes op het bakpapier en druk de koekjes plat met je vingers.
Bak de healthy ontbijt koekjes af in de oven voor 15 a 20 minuten. Bewaar de koekjes niet langer dan 3 dagen in een luchtvrije verpakking.
Enjoy!
Kan het ook zonder chiazaad? Ze lijken me erg lekker maar ik vind chiazaad helaas wat minder.