• Home
  • Marleen
  • 12 weken challenge
  • Shop
    • E-book ‘Nooit meer op dieet’
    • Foodilove weekplanner
  • Gratis weekmenu
    • Foodilove weekmenu
  • Workshops
  • Blog
    • Recepten
      • Ontbijt
      • Lunch
      • Diner
      • Tussendoortje
    • Mindset
    • Ontspanning
    • Beweging
  • Contact
FOOD I LOVE
GroeneLenteSalade
Diner 0

Kook de cover

By Marleen @foodilovenl · On 5 mei 2014

Hebben jullie de nieuwste Allerhande van mei al gezien? Wat een trendy, hippe en bewuste uitgave! Vooral kook de cover.
In deze uitgave vind je van alles over bewuste maaltijden. Van groene smoothies tot aan power en super foods. Alles is makkelijk, vers en gezond. Dus ik zeg lekker simpel van Albert Heijn!

Het eerste recept wat ik uit deze editie heb gemaakt is kook de cover. Even een gezonde start van de week met een groene salade boordevol groenten. Eén en al voorjaar. Het recept staat in de uitgave als bijgerecht. Ik heb hem met een stukje vlees geserveerd, het kan ook met brood als je het vegetarisch wilt houden.

Enjoy!

Groene lentesalade met advocadodressing

Ingrediënten voor 4 personen:
1 courgette
2 el olijfolie
1 teen knoflook
350 g groene asperges
250 g tuinerwten (ah puur&eerlijk biologisch diepvries)
1 avocado
½ limoen (uitgeperst)
1 tl tabasco
50 ml milde halfvolle yoghurt
1 bakje platte peterselie (20g)
125 g buffelmozzarella (zanetti mozzarella di bufalo, 125g)
Staafmixer

STAP 1
Snijd de courgette in de lengte in vieren. Snijd hem in schuine plakken van ongeveer 1 cm.Verhit olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat dit in de wok staan op minimaal vuur.
STAP 2
Snijd de onderkant van de asperges eraf en snijd de asperges in drie stukken. Breng een pan water aan de kook en kook ze met de tuinerwten 4 min. Giet ze af in een zeef en spoel de groenten af met koud water. Doe ze bij de courgette.
STAP 3
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Trek de schil van de avocado af en doe het vruchtvlees in het bakje van de staafmixer. Voeg het limoensap, de tabasco, yoghurt, de helft van de peterselie, 50 ml water en zout toe. Maal dit tot een vloeibare dressing.
STAP 4
Schep de helft van de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg deze op de salade. Bestrooi het geheel met de rest van de peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart bij.

Bron: allerhande mei 2014

healthysaladeskinnyspring
Share Tweet

Marleen

Ik ben Marleen en ben een enorme foodfan,healthfreak en trendwatcher. Ik wil jullie dagelijks inspireren tot een healthy en trendy lifestyle. I love no nonsens, vaak gezonde, lekkere en makkelijke recepten. Mijn motto is: keep it simple and make your life more fun!

You Might Also Like

  • gezonde-macaroni-met-gehakt Diner

    Gezonde macaroni met gehakt

  • Gevulde courgette met tonijn Diner

    Gevulde courgette met tonijn

  • Diner

    Snelle en simpele quiche

Nog geen reacties

Laat een reactie achter Cancel reply

Foodilove weekmenu

Zoeken

Categorieën

  • Blog
  • Challenge
  • Diner
  • Events / workshops
  • Genietmomentjes
  • Hotspots
  • Inspiratie / motivatie
  • Lifestyle
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Overig
  • Persoonlijke update's
  • Recepten
  • Tussendoortje
  • Winactie

Tags

afvallen bakken balans bananenbrood bewust diner easy easy monday energie foodilove genieten gezond gezonde leefstijl gezond eten groningen guilty pleasure happy healthy healthy lifestyle herfst homemade hotspot inspiratie italiaans kerst lekker lifestyle lunch makkelijk muffins ontbijt ontbijtje review salade simpel skinny slank smoothie snack snel soep tips tussendoortje weekend winactie workout workshop yummie zomer zomers

Subscribe & Follow

Follow @foodilovenl
Follow on Instagram
Follow foodilovenl
Follow on Bloglovin

Volg me op Twitter

Mijn tweets
  • Over Marleen
  • Workshops en samenwerken
  • Contact

© 2014 Foodilove

Deze website werkt het beste met behulp van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.Accepteren Weigeren Lees meer
Privacy & Cookies Policy

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld