Wat ben ik gek op vezelrijke kwarktaart als ontbijt! Daarom besloot ik afgelopen zondag deze lente kwarktaart met kiwi te maken. Een heerlijke frisse variant en super handig als je in de ochtend minder tijd hebt om uitgebreid te ontbijten. Heerlijk met vers fruit en puur genieten!
Uiteraard is deze lente kwarktaart met kiwi ook heerlijk als eiwitrijk tussendoortje. Hij is in een handomdraai gemaakt dus zeker weten elke dag taart! Ik heb hem gemaakt met de nieuwe lente Griekse yoghurt van Optimel, hebben jullie deze al gespot? Een andere variatie kun je natuurlijk ook altijd nemen.
Lente kwarktaart met kiwi (8 puntjes)
Wat heb je nodig:
– springvorm en bakpapier
– 200 gr. roggebrood
– 100 gr. verse dadels
– 35 gr. roomboter gesmolten
– 2 bakjes lente optimel met kiwi en kruisbes (1000 gr)
– 200 gr. cream cheese light (Lidl)
– 50 gr. vanille eiwitpoeder Orangefit (via mij verkrijgbaar)
– 12 blaadjes gelatine
Hoe maak je het:
Leg een stuk bakpapier op de bodem van je springvorm. Hak het roggebrood en de dadels heel fijn en meng dit met de gesmolten roomboter in een kom. Verdeel dit mengsel over de taartbodem van je springvorm en zet hem even in de koelkast.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water (zie beschrijving verpakking). Meng de Griekse yoghurt, cream cheese en het eiwitpoeder goed door elkaar met een spatel of de keukenmachine.
Verhit de gelatine blaadjes met 4 el van het kwarkmengsel in een steelpannetje totdat de gelatine opgelost is. Voeg het mengsel weer bij de kwark en roer dit goed door.
Giet het kwarkmengsel in de springvorm op de bodem en laat de lente kwarktaart voor minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Tip: top je taart lekker met fruit in de ochtend! En eet vooral niet alles direct op 😉
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!
Ongeveer 2000 cal voor de hele taart. Ligt aan oa de kaas die je gebruikt (vet %)
als je 8 stukken aanhoud dus 250 cal. Genoeg voor een maaltijd tussendoor dus 🙂
Ik ben ook benieuwd naar de voedingswaarden en kun je het ook zonder de eiwit poeder maken? Dat is oké toch?
12 blaadjes gelatine? Is ie dan niet knetterhard? Ik heb laatst een zelfde soort taart gemaakt met 3 blaadjes. Wel iets minder kwark, misschien is dat het verschil wel. Maar het lijkt zo veel, 12 blaadjes.
Ik ben wel benieuwd naar de voedingswaarden. Ziet er heerlijk uit!