• Home
  • Marleen
  • 12 weken challenge
  • Shop
    • E-book ‘Nooit meer op dieet’
    • Foodilove weekplanner
  • Gratis weekmenu
    • Foodilove weekmenu
  • Workshops
  • Blog
    • Recepten
      • Ontbijt
      • Lunch
      • Diner
      • Tussendoortje
    • Mindset
    • Ontspanning
    • Beweging
  • Contact
FOOD I LOVE
Lente plaattaart
Diner 3

Lente plaattaart

By Marleen @foodilovenl · On 13 maart 2017

Yes! Het is bijna zover, volgende week maandag is het officieel lente. Worden jullie ook zo vrolijk van dit zonnige weer? Ik ben helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan met allerlei nieuwe lente recepten. Dit is één van de eerste een lente plaattaart, zo easy en zo yummie! Een heerlijke plaattaart vol met verse groenten en hij staat binnen een handomdraai op tafel. Handig als je uit je werk komt, maar ook zeker super als je eters krijgt.

Plaattaart lente (2 personen)
Wat heb je nodig:
– bakpapier
– 8 plakken bladerdeeg of 1 grote rol
– 125 gr. crème fraîche
– 3 el (homemade) pesto
– 50 gr. groene aspergetips (3 minuten gekookt)
– 1/4 courgette in halve plakjes gesneden
– 1/2 gele paprika in reepjes gesneden
– handjevol snoeptomaatjes gehalveerd
– 3 plakjes verse geitenkaas
– 3 stengels lente-ui in ringen
– 4 plakken parmaham in stukken gescheurd
– 1 ei losgeklopt
– versgemalen peper en zeezout

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Maak 1 grote plak van het bladerdeeg door ze aan elkaar plakken en goed aan te drukken.
Meng de crème fraîche met de pesto en breng dit mengsel op smaak met wat versgemalen peper. Verdeel dit mengsel over het bladerdeeg, hou de randen vrij en vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Verdeel de courgette, paprika, snoeptomaatjes en aspergetips over de plaattaart en top hem met de lente-ui en verkruimel de verse geitenkaas erover. Bestrijk de randjes van de plaattaart met het losgeklopte ei en plaats de plaattaart voor 18 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de lente plaattaart bijna gaar is en verdeel dan parmaham erover. Bak de plaattaart nog even kort af (max. 5 min). Snijd de plaattaart in 4 gelijke stukken en je kunt smullen!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!

Enjoy!

 

afvallenbewustdinereasy mondaygezondgezond etengezonde leefstijlin balanslekkerlente
Share Tweet

Marleen

Ik ben Marleen en ben een enorme foodfan,healthfreak en trendwatcher. Ik wil jullie dagelijks inspireren tot een healthy en trendy lifestyle. I love no nonsens, vaak gezonde, lekkere en makkelijke recepten. Mijn motto is: keep it simple and make your life more fun!

You Might Also Like

  • gezonde-macaroni-met-gehakt Diner

    Gezonde macaroni met gehakt

  • Gevulde courgette met tonijn Diner

    Gevulde courgette met tonijn

  • Diner

    Snelle en simpele quiche

3 Reacties

  • Grietje Hartstra zegt: 23 april 2016 om 19:19

    Hij was heerlijk! Lekker gegeten vanavond.

    Reageer
  • Bertine zegt: 17 maart 2016 om 21:20

    oh wat een origineel idee! ziet er mega lekker uit!

    Reageer
  • Moniek Holwerda zegt: 17 maart 2016 om 17:25

    Lijkt mij heel lekker maar heb je een alternatief voor bladerdeeg ?

    Reageer
  • Laat een reactie achter Cancel reply

    Foodilove weekmenu

    Zoeken

    Categorieën

    • Blog
    • Challenge
    • Diner
    • Events / workshops
    • Genietmomentjes
    • Hotspots
    • Inspiratie / motivatie
    • Lifestyle
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Overig
    • Persoonlijke update's
    • Recepten
    • Tussendoortje
    • Winactie

    Tags

    afvallen bakken balans bananenbrood bewust diner easy easy monday energie foodilove genieten gezond gezonde leefstijl gezond eten groningen guilty pleasure happy healthy healthy lifestyle herfst homemade hotspot inspiratie italiaans kerst lekker lifestyle lunch makkelijk muffins ontbijt ontbijtje review salade simpel skinny slank smoothie snack snel soep tips tussendoortje weekend winactie workout workshop yummie zomer zomers

    Subscribe & Follow

    Follow @foodilovenl
    Follow on Instagram
    Follow foodilovenl
    Follow on Bloglovin

    Volg me op Twitter

    Mijn tweets
    • Over Marleen
    • Workshops en samenwerken
    • Contact

    © 2014 Foodilove

    Deze website werkt het beste met behulp van cookies. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.Accepteren Weigeren Lees meer
    Privacy & Cookies Policy

    Noodzakelijk Altijd ingeschakeld