Mijn wekelijkse boodschapjes

Het leek me erg leuk om jullie eens een kijkje te laten nemen in mijn koelkast, voorraadkast en dus mijn wekelijkse boodschapjes.
Meestal doe ik wel een paar keer per week boodschappen aangezien wat er op deze foto staat binnen een halve week alweer op is. Help! ik ben verslaafd groente, fruit en eiwitten!
Ik wilde jullie laten zien met welke producten ik kook voor de recepten op mijn blog, maar ook de ingrediënten en producten die ik gebruik voor mijn healthy lifestyle. Mijn meeste boodschappen haal ik bij de Lidl en Albert Heijn. Ik ben ook gek om wat producten te scoren bij lokale winkeltjes. Zoals nu de aardbeien, asperges en ander groente en fruit. Deze haal ik rechtstreeks bij de boer erg fijn.
Als ik mijn wekelijkse boodschapjes doe vul ik eigenlijk mijn hele mandje of kar met alles wat ik maar tegen kom qua versproducten want ik weet dat het snel op is. Zolang ik genoeg voorraad heb weet ik ook dat het niet mis gaat in mijn meal preppen. Eigenlijk gooien wij (bijna) helemaal niks weg, alles gaat erdoor.

– Groenten: zoals je op mijn foto ziet bestaan mijn boodschapjes vooral hieruit. Eigenlijk ben ik gek op alle groenten, ik probeer veel te variëren. Ik ben gek op salades, roerbakgroentjes en eigenlijk meng ik altijd van alles doorelkaar. Naar mijn werk neem ik altijd een bakje met snoepgroente mee, erg handig.
Van de Roma tomaten op de foto maak ik deze week een heerlijke Italiaanse tomatensoep, super easy maar zo gezond. Ook gebruik ik veel de slowjuicer waar veel groente en fruit doorheen gaat.
– Vers fruit: I love it! Ik gebruik dit voor mijn ontbijtjes, smoothies, in mijn salade maar ook als tussendoortje. Ik hou erg van seizoen fruit dus nu vind je in mijn koelkast veel roodfruit. Ik pers bijna elke ochtend een citroen uit in lauwwarm water, mocht je dit ook doen gebruik dan wel een rietje i.v.m. je tandglazuur.
– Zuivel: elke ochtend neem ik vaak iets van zuivel, namelijk Griekse yoghurt 0% vet of magere kwark. Maar ook ben ik gek op plantaardige producten zoals kokos of amandelmelk, en ik heb altijd een pak sojamelk in huis. Hiernaast koop ik veel producten van Alpro.
– Eiwitten: ik zorg dat ik altijd voldoende eitjes in huis heb en ben verslaafd aan kip en kalkoenfilet als vleeswaren. Verder koop ik mager vlees om mee te gebruiken in mijn diner.  Hüttenkäse is er ook altijd en vis zoals zalm, tonijn en kabeljauw. Maar ook eten wij vaak vegetarisch.
Hiernaast mogen de benodigde eiwitten als pre en postworkout shake niet ontbreken.
– Koolhydraten: deze vind je niet zoveel in mijn boodschappen. Als ik pasta gebruik dan is het altijd volkoren en ik heb ook altijd meergranen wraps in huis. Ook hou ik van een lekker broodje op zijn tijd, ook is dit volkoren of speltbrood. Ook vind je in mijn voorraadkast allerlei soorten meel, van gewoon bloem tot aan bijvoorbeeld quinoa, boekweit en amandelmeel. En ik moet zeggen dat ik verslaafd ben aan havermout en rijstwafels 😉
– Vetten: verschillende soorten noten en avocado vind je altijd bij ons, maar ook veel kazen zoals mozzarella, geitenkaas en feta ben ik dol op. Verder bak ik in olijf, kokosolie en bakspray. Ook heb ik een aantal lekkere azijnen van Foodelicious in mijn kast, voor over de lekkere salades evenals zaden en pitten hiervoor.
– Suikers: als ik zoetstof gebruik dan zijn het honing en kaneel. Verder eigenlijk niets, er is wel suiker aanwezig voor de man des huizes helaas 😉
– Kruiden: ik gebruik eigenlijk vrijwel alleen maar peper en zout, af en toe Italiaanse of kipkruiden. Het ligt er net aan wat voor gerecht ik maak.
– Drinken: eigenlijk drink ik alleen maar heel veel water, koffie en groene verse (kruiden) thee. Af en toe heb ik nog wel eens zin in spa rood met fruit en een wijntje in het weekend is ook niet verkeerd. Ik zal jullie niet mijn wijnvoorraad laten zien als echte wijnliefhebber, genieten mag toch?

We hebben zelf nog een eigen moestuintje waar ik nu ook al groente uit kan halen. De rabarber is mega, snoeptomaatjes zijn er al en ook de aardbeitjes beginnen al te komen. Dit vinden wij enorm leuk om te doen!

Tevens is mijn voorraadkast nu goed gevuld met pure producten uit de HappyGoodFood box, hebben jullie mijn review al gelezen? Super handig!

Ik zal vast nog een aantal dingetjes vergeten zijn, maar zoals je ziet kook ik alles vers en puur. Ik heb geen pakjes en zakjes in huis alle sauzen worden zelf gemaakt. Hier bestaat mijn basisvoeding uit.
Ik ben benieuwd wat er vooral in jullie voorraadkast voorkomt, laat je een berichtje achter?

Enjoy!

 

 

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Mijn wekelijkse boodschapjes”

  1. Leuke blog. Goed om te zien wat straks mag worden toegevoegd! Bij welke boer haal je je verse producten?
    Keep up the goed work
    Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven