Mini worteltaartjes

Deze mini worteltaartjes waren één van de favorieten tijdens mijn healthy high tea afgelopen weekend. Oh wat waren ze goddelijk! Evenals de moddertaart waarvan het recept ook snel volgt.
Het thema van de healthy high tea was herfst, waarbij deze mini worteltaartjes enorm goed passen! Ze zijn enorm makkelijk te maken. Ik heb er mini muffins taartjes van gemaakt maar je kunt ze uiteraard ook groter maken. Doordat ik enorm veel voorbereidingen had (voor 40 mensen) ben ik totaal vergeten om overal goede foto’s van te maken voor mijn blog. Dus helaas moeten jullie het hier mee doen.
Ik haalde uit dit recept 40 mini worteltaartjes. Dit zijn er voor thuis natuurlijk enorm veel dus je kunt het recept halveren of gewoon lekker de helft in de diepvries doen.
De mini worteltaartjes zijn zoet en ook nog eens super gezond! De druivensuiker (dextrose is pure glucose) wordt direct via de dunne darm in het bloed opgenomen. Glucose is één van de belangrijkste brandstoffen in ons lichaam. Maar voor alles geldt natuurlijk neem het met mate 🙂 Druivensuiker is goedkoop en te vinden bij de natuurwinkel.
Voor deze mini worteltaartjes heb ik me laten inspireren door Asja. Asja hanteert de levensstijl methode. Ik ben me op dit moment hierin aan het verdiepen. Ze kijkt veel naar de verteringen van onze voeding. Hier lees je binnenkort meer over!

Mini worteltaartjes
Wat heb je nodig voor de muffins:
– 250 gr. speltmeel
– 250 ml extra vergine olijfolie
– 250 gr. druivensuiker
– 4 eieren
– 8 tl kaneelpoeder
– snufje zout
– 400 gr. geraspte wortelen

Voor het glazuur:
– 70 gr. ongezouten roomboter
– 200 gr. druivensuiker
– 1 tl vanille essence of poeder
– 20 gr. geraspte wortelen voor decoratie

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de olijfolie, druivensuiker, eieren, kaneelpoeder en zout in een beslagkom en mix het tot een egaal geheel. Voeg daarna beetje bij beetje het speltmeel toe en mix het tot een stevig beslag. Schep de geraspte wortel met een spatel door het beslag heen.
Verdeel het beslag over een ingevette muffinvorm of gebruik vormpjes. Zorg dat de vormpjes goed vol zitten voor een mooi eind resultaat. Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik er met een satéprikker in om te controleren of ze gaar zijn. Komt hij er schoon uit dan zijn ze gaar van binnen.
Verhit ondertussen de roomboter voor het glazuur in een klein pannetje. Zet het vuur uit als de boter gesmolten is en voeg de druivensuiker en vanille essence toe. Het geheel wordt nu kruimelig.
Zet het vuur weer zachtjes aan en smelt het mengsel tot een stroperig geheel.
Verdeel het glazuur met een lepel of kwastje over de worteltaartjes (ze mogen nog warm zijn) en bestrooi ze als laatst met nog wat geraspte wortel. Wacht ongeveer 10 minuutjes totdat het glazuur is afgekoeld.

Enjoy!

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top