Nevel

Afgelopen Woensdag bracht ik samen met een vriendin een bezoekje aan het restaurant Nevel gelegen aan het Ij op de Westerdok in Amsterdam.
Nevel is dé plek waar je gaat zitten en niet meer wil opstaan. Zeg dat wel! Het restaurant is letterlijk en figuurlijk een samenspel tussen land en water.
Je kijkt uit over het gehele Ij. Ondanks dat er geen zon was, was het puur genieten.
Het interieur is compleet geinspireerd door de natuur en de nevelige landschappen, het gehele restaurant heeft een scandinavische uitstraling i like it. Dit zie je zelfs in de linnen servetten terug.

Begin dit jaar opende Nevel haar deuren voor iedereen die van lekker eten houdt. Dit alles onder leiding van chef Ricardo van Ede. De link naar de natuur zie je in het gehele interieur terug. Je voelt je direct thuis in dit restaurant en het eten was echt retegoed!
We zijn op een relaxte bank neergeploft en werden in een ongedwongen sfeer door de gastvrouw verwend. Niets hoeft hier, alles mag.
Je kunt een plekje aan de bar uitkiezen, in de private dining of gewoon in het restaurantgedeelte met uitzicht over het water.

Wij hebben een 2 gangen luch gehad bij Nevel bestaande uit: heilroom tomaten met een romige buratta gevolgd door zeebaars met langoustine saus en ziltige groente (zie foto’s). Dit was een verrassingsmenu en o wat was het lekker. Alles wordt zelf gemaakt in de open, stoere en ambachtelijke keuken. Je kunt echt merken dat er met seizoensgebonden producten wordt gewerkt.
Je kunt met een gerust hart vertrouwen op Ricardo en zijn team en je compleet laten verassen door zijn liefde voor het koken en respect voor alle ingrediënten die gebruikt worden. Ook kun je natuurlijk gewoon à la carte gerechten uitkiezen.
De wijn die wij dronken bij de lunch was een Cascogne, die perfect bij de gerechten aansloot.

Nevel lunch

Nevel lunch 2

Ricardo is een opvallende chef. Zowel door zijn uiterlijk als door zijn prestaties en uitgesproken karakter.
Achter zijn ruige verschijning, met zijn armen vol tatoeages, schuilt een ongelofelijke vakman met een klein hartje. Het koken zit hem in het bloed. Op 21-jarige leeftijd kookte hij al op Michelin-niveau, waarna hij de Nederlandse gastronomie inruilde voor de ruwere en ambachtelijke keukens in het buitenland.
Ricardo staat erop dat alle ingrediënten op het bord dezelfde waarden hebben. “Je wilt gewoon het mooiste uit elk product halen. Of het nou het een aardappel of een truffel is. Alles op het bord is even belangrijk.”

Een lekkere luie zondagmiddag sluit je af bij Nevel met de ’old school’ Sunday Roast. Ik ga zeker nog een keer terug om dit te proberen. Ook hebben ze een prachtig terras aan het water.
Ik ben benieuwd of jullie er ook eens een kijkje gaan nemen? Neem in ieder geval een kijkje op de website.

Enjoy!

Nevel outside

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven