Ontbijtwrap met pindakaas, banaan en chocolade

“Kirsten: warme havermoutjes, yoghurtjes, smoothies, en overnight oats. Je hebt ze allemaal al eens voorbij zien komen op Foodilove. En ook pindakaas, banaan en chocolade worden regelmatig gecombineerd in ontbijtjes. Maar dit, dit is nieuw. Ontbijten met wraps. Tortilla’s met daarop een laagje pindakaas, plakjes banaan, rood fruit, granola en gesmolten pure chocolade..

Opvouwen en oprollen en je hebt een ontbijtwrap. Hoe klinkt dat? Ik snap dat je misschien even aan het idee moet wennen. Maar hou je van pindakaas? Of van gesmolten chocolade? Dan zou ik zeggen: Probeer het eens uit. Je weet niet wat je proeft. Ook lekker om mee te nemen in een bakje in de trein onderweg naar je werk, of naar een picknick. Ik weet nu al dat ik ze nog heel wat keertjes maken. Zo wordt ontbijten echt een feestje!”

Ontbijtwrap met pindakaas, banaan en chocolade (1 wrap)
Wat heb je nodig:
– 1 meergranen tortilla
– 1 el pindakaas
– kleine banaan
– een handje zomerfruit: bijvoorbeeld aardbei en blauwe bes
– een handje granola of muesli
– 1 blokje pure chocolade

Hoe maak je het:
Warm de tortilla kort op in de magnetron (op de verpakking staat hoelang). Zo wordt hij lekker zacht en kun je hem goed opvouwen/oprollen. Besmeer de tortilla met een beetje pindakaas. Snijd de banaan in plakjes en verspreid deze, samen met het rode fruit en de granola over de tortilla.
Laat 1 blokje pure chocolade smelten. Dit kun je au bain-marie doen om vervolgens met een vork wat chocolade over de tortilla te verspreiden. Maar wat ik vaak doe, is dat ik een blokje chocolade in een boterhamzakje doe. Ik zorg er dan voor dat dit blokje in 1 van de puntjes van het zakje zit. Dan laat ik wat water warm worden in een pannetje en leg ik de chocolade in het zakje in het pannetje. Wanneer de chocolade gesmolten is, knip je met een schaar een heel klein stukje van het puntje van het zakje af. Zo kun je mooie lijntjes trekken met de chocolade over de tortilla. Vouw de tortilla op en geniet!

Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl en #theearlymorningblog of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!

Ik ben Kirsten, ik heb een voorliefde voor de vroege ochtenden en ben dol op lekkere ontbijtjes (het liefst eet ik ze de hele dag), kamperen, wilde bloemen, reizen, schrijven, fotograferen en de natuur. Op the early morning blog deel ik mijn passie voor reizen, lekker eten en diy projectjes. Als gastblogger bij Foodilove hoop ik je te inspireren om lekker de keuken in te gaan.

Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog en me volgt via instagram en facebook!

Liefs Kirsten.

Gastblogger Kirsten

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven