Gezond uit eten, zo doe je dat!

Ik ben gek op eten buiten de deur, jullie ook? Zoals jullie misschien gemerkt hebben vind ik het super leuk en natuurlijk lekker om veel hotspots uit te proberen, maar hoe ga ik dan gezond uit eten? Deze vraag wordt mij vaak gesteld, daarom deel ik vandaag mijn tips hoe je gezond uit eten kunt. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je bewust kunt kiezen en ook lekker kunt genieten van een etentje buiten de deur! 

Gezond uit eten, zo doe je dat:
– bekijk van te voren de menu kaart en maak alvast een keuze, hoe lastig dit soms ook is 😉
– wees bewust van wat je kiest, hou je doel in gedachten.
– eet voor dat je de deur uit gaat een goede salade met veel eiwitten of een bak kwark, dan ben je al lekker verzadigd.
– kies voor een voor & hoofd, een hoofd & na, of ik kies soms voor 2 voorgerechtjes dit is voor mij genoeg.
– kies voor lichte, magere en goed verteerbare gerechten.
– vraag je dressing apart bij je salade, dan kun je dit zelf doseren.
– ik kies niet vaak voor patat, maar vraag altijd een extra schaaltje salade of groente. Dan komt de patat ook niet op tafel.
– trek je niets aan van je tafelgenoten, jij weet waar jij het voor doet. Je mag alles wat past binnen je macro’s, maar durf ook vooral nee te zeggen.
– eet totdat je 80% vol zit en niet meer. Je lichaam heeft even de tijd nodig om dit te verwerken dus je hebt dan voldoende gehad.
– spreek met jezelf af hoeveel wijntjes je op een avond neemt en neem niet meer dan dat.
– drink veel water bij je eten en tussendoor, dit geeft ook een verzadigd gevoel.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en met een gerust en bewust hart uit eten gaan.

Een fijn weekend, lekker genieten en lekker uit eten! Maar onthoud niet alles hoeft op 😉 Liefs, Marleen.

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

2 gedachten over “Gezond uit eten, zo doe je dat!”

  1. ‘Bekijk van te voren de menukaart en maak alvast een keuze.’ Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die dit áltijd doet. Ik ga vanavond lekker uit eten en ik ken de menukaart al van A tot Z. Bedankt voor het delen van je tips : )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven