Pepernoten cheesecake

Wat een sinterklaas feest deze week op Foodilove! Allemaal guilty pleasures, i love it 😉 Zoals beloofd het recept van deze pepernoten cheesecake.
Omdat Bas jarig was deze week maakten we samen deze pepernoten cheesecake, overheerlijk! Samen met de gevulde speculaas hadden we een heerlijk toetje op zijn verjaardag.
Deze pepernoten cheesecake is super easy om te maken, je hebt hem in een handomdraai in de oven (15 min) en daarna hoef je alleen nog maar te genieten. Je kunt hem direct opeten als je er niet vanaf kunt blijven maar zet je hem een nachtje in de koelkast dan stijft hij nog verder op.
Top de cheesecake wel met chocolade pepernoten, als je een stukje bewaart met gewone pepernoten worden deze slof.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor lekkers jullie allemaal al hebben gemaakt voor Sinterklaas. Laat je een reactie achter onder dit bericht, vind ik super leuk! Ook als je deze pepernoten cheesecake maakt vergeet hem vooral niet te delen op social media en tag mij.

Fijne zondag, liefs Marleen!

Pepernoten cheesecake
Wat heb je nodig:
– springvorm, bakpapier en roomboter om in te vetten
– 200 gr. spelt pepernoten
– 100 gr. roomboter gesmolten
– 200 gr. roomkaas
– 2 eieren
– 1 tl speculaaskruiden
– 100 gr. donkere basterdsuiker
– handjevol chocolade pepernoten om te toppen

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de gehele springvorm in met roomboter.
Hak de pepernoten fijn met de keukenmachine en meng de gesmolten boter hierdoor. Beleg de bodem van je taart met dit mengsel en druk dit aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
Meng vervolgens de roomkaas met de eieren, suiker en speculaaskruiden in een grote kom. Roer goed totdat er een egale massa ontstaat. Verdeel dit beslag over de bodem van je springvorm. Strijk alles glad en bak de pepernoten cheesecake af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuutjes.
Laat de pepernoten cheesecake afkoelen wanneer hij uit de oven komt en zet hem daarna voor het beste resultaat nog een nachtje in de koelkast. Tenzij je echt niet meer kunt wachten 😉 Top bij het serveren de cheesecake met pepernoten.

Enjoy!

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

3 reacties op “Pepernoten cheesecake”

  1. Hoi Sacha,
    Goed om te horen dat de smaak goed is! Het klopt dat hij niet zo heel hoog is de taart.
    Aangezien het een cheesecake is is hij erg machtig 🙂 ik heb het recept aangepast, de suiker moest bij de roomkaas.
    Fijn sinterklaas weekend, liefs Marleen.

  2. Ik miste de basterdsuiker ook. En moet er niet meer roomkaas in? Bij mij was de bodem net zo dik als de bovenlaag. De smaak was wel erg goed!

  3. Waar is de basterdsuiker gebleven? Staat wel bij de ingrediënten maar niet in het recept…….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top