Review Miele CM5 koffieautomaat

Twee maand geleden ontving ik een mailtje van Miele met de vraag of ik hun nieuwe CM5 koffieautomaat wilde reviewen. Natuurlijk twijfelde ik geen seconde en voordat ik het wist stond deze rosékleurige automaat met Pearlfinish hier in de keuken te shinen. En waar ik blij en enthousiast van word deel ik natuurlijk graag met jullie!

Toen het apparaat binnenkwam heb ik hem omgeruild met mijn Solis Barista pro. Wij waren drinken al jaren bonenkoffie, alleen van het oude apparaat hadden wij ontzettend veel troep na het zetten van een kop koffie. Omdat er een los pistool bij zat lag de koffie altijd overal hihi, maar het was wel vers. Dus de nieuwe Miele CM5 kwam als geroepen.

Miele CM5

Deze koffieautomaat stond binnen mum van tijd op het aanrecht en is een echte eyecatcher in mijn keuken! Hij staat mooi in de hoek, is een supermooi apparaat, eenvoudig te instaleren en bij de Miele CM5 werden heerlijk koffiebonen, ontkalking en reinig tabletten geleverd. Ik kon niet wachten om hem te gaan testen!

Misschien heb je de verschillende bereidingen al op mijn Instagram story voorbij zien komen. Met het handige Onetouch scherm maak je in een handomdraai de lekkerste koffievarianten zoals espresso, lungo, cappuccino en latte machiatto. Maar volgens mij zijn er nog veel meer mogelijkheden die ik nog niet getest heb. Daarnaast haal ik er ook mijn heet water voor thee uit, dus een waterkoker op je aanrecht is ook niet meer nodig.

Ik start mijn dag het liefst met een lekkere lungo en in de namiddag een cappuccino of een latte. Wat schuimt dit apparaat goed op zeg, hier was ik echt verbaasd over. Net alsof je bij een echte barista een kop koffie besteld. Ik vind deze koffieautomaat keer op keer een waar genietmomentje!

Miele CM5

Voordelen
– de CM5 is verkrijgbaar in 5 kleuren en door zijn eigentijdse design past hij in elke moderne keuken.
– hij is super makkelijk te reinigen dankzij de Comfort Clean. Bijna alle onderdelen kunnen in de vaatwasser en na het zetten van een cappuccino reinigt het apparaat automatisch de melkleidingen. Hier hou ik van 😉
– je kunt zelf de temperatuur en de sterkte van de koffie instellen en ook kun je 2 verschillende gebruikersprofielen instellen.
– door de Onetouch for Two functie zet je met één druk op de knop twee koffiespecialiteiten. Enorm handig voor als je visite hebt.
– in een handomdraai maak je perfect melkschuim door de bijgeleverde melkkan. Je hoeft niks zelf te doen en schoon te maken.

Nadelen
Ook ontdekte ik tijdens het testen een paar nadelen, waarvan een aantal opgelost werden toen ik het instructieboekje erbij pakte. Ik vind dat het apparaat best een klein waterreservoir heeft en de opvangbak moet heel vaak geleegd worden. Dit is ook wel weer een voordeel voor het onderhoud van je apparaat, zo moet je hem blijven schoonmaken. Voor ons wel goed 😉 Daarnaast vonden wij dat hij veel geluid maakt en hij snel zichzelf weer reinigt en uitgaat. Maar dit was instelbaar, dus opgelost.

Hoe drink jij je koffie het liefst?
Ik ben ook wel nieuwsgierig hoe jij je koffie het liefst drinkt? Op de foto (gemaakt door Hendrika) zie je een chai-tea latte, benieuwd naar dit recept? Laat dan een reactie achter onder dit bericht, dan deel ik hem binnenkort met je.

Kortom: ik ben super blij met dit nieuwe apparaat en hij blijft mooi op het aanrecht staan! Mijn oude apparaat staat al op Marktplaats. Wil jij meer weten over deze automaat? Stuur me gerust een berichtje of check de website van Miele Nederland.

Liefs, Marleen

Ps: deze blogpost is tot stand gekomen vanuit een samenwerking met Miele.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven