Hoe voorkom je overeten tijdens de feestdagen

Joehoe! Het is bijna kerst, schiet jij al in de stress? Over hoe jij jezelf gaat beheersen met al dat lekkers en hoe voorkom jij overeten tijdens de feestdagen? Ik ga je vandaag tips geven, zodat jij de kerst gezond & gelukkig doorkomt!

Ik merk dat de meeste zichzelf iets teveel gunnen tijdens de feestdagen, komt dit je bekend voor? Voordat je het weet heb je een mega opgeblazen gevoel en moet je je knoopje van je broek losdoen hihi. Deze tips helpen je om in balans te blijven.

Hoe voorkom je overeten tijdens de feestdagen!

1. ga niet sparen overdag en wees niet te streng voor jezelf. Eet een lekker licht ontbijt en een salade als lunch, maak desnoods een planning van wat je gaat eten. Zorg ervoor dat je de juiste keuzes maakt dus ga niet voor en/en. Als jij jezelf overdag gaat uithongeren, dan kom jij met honger aan bij je familie dan weet je zeker dat je losgaat. Verbied jezelf ook niks, want dan gaat het ook mis.

2. ga voor portie controle, spreek van te voren met jezelf af wat je wel en niet wilt. Kies voor normale porties, kies bewust en geniet van wat je eet. Focus je op wat jij wilt en je zit zeker goed!

3. ga lekker bewegen tijdens de feestdagen. Ga heerlijk wandelen met je familie of doe de Foodilove home workout als je gym dicht is. Zo blijf je lekker fit en actief!

4. drink voldoende water. Een glas bubbels of wijn is natuurlijk heerlijk maar pas op met teveel alcohol. Ik zou voor 2-3 glazen op een avond gaan en wissel dit af met water. Zet een lekkere grote kan met water op tafel en je zit goed, heerlijk met wat cranberries erin voor de kerstsfeer.

5. zorg voor een goede nachtrust. Als jij lekker fit bent, ga je veel minder snel de fout in dan dat je vermoeid bent. Gelukkig ben je lekker vrij en kun je tijdens deze dagen extra rust pakken.

Bonustip: geniet vooral! Als jij de juiste mindset creëert met bovenstaande tips, weet ik zeker dat het je gaat lukken om overeten te voorkomen! It’s all about balance!

Vieren jullie het kerstdiner bij jou thuis? Mooi, dan heb jij de regie zelf in handen en bepaal jij de porties. Hebben jullie het gezonde kerstmenu van Foodilove al gezien? Ik ben benieuwd wat voor lekkers en gezonds jullie gaan maken!

Ben jij op zoek naar nog meer inspiratie, wil jij graag lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, wat gewicht verliezen en je meer in balans voelen? Dan is de Foodilove Members’ Club perfect voor jou! Klik hier voor meer info, ik heb een superleuke aanbieding voor je!

Fijne en gezonde feestdagen, liefs Marleen.

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven