Sparkling confetti cupcakes

Iedereen een Happy New Year! Ik proost met deze heerlijke fles Barefoot Pink Moscato Bubbly op een gezond, gelukkig en vooral lekker 2015.
Vanochtend maakte ik deze sparkling confetti cupcakes voor mijn schoonzus haar verjaardag vandaag. Hoop nog niet dat ze deze blog leest 😉
Een tijdje geleden werd ik werd ik verrast door Miss Publicity (pr bureau) met deze heerlijke roze bubbels. Ik wilde de fles bewaren tot een feestelijke dag, vandaag leek me perfect. Een nieuwe start van het jaar! Snoepen mag dan toch nog?

Ik maakte met deze Barefoot Pink Muscat Bubbly heerlijke sparkling confetti cupcakes die je voor elke feestelijke gelegenheid kunt maken. Barefoot is een Californisch merk en deze fles is een mousserende rosé wijn met fijne fruitaroma’s. Ik ga hem gebruiken als ingrediënt in mijn cupcakes. Niet heel gezond op de eerste dag met goede voornemens maar wel een sparkelende verrassing als verjaardagscadeau!

Sparkling confetti cupcakes (24 mini cupcakes)
Wat heb je nodig:
– mini muffinvorm 24 cupcakes
– 50 ml Barefoot Pink Moscato Bubbly
– 50 ml melk
– 190 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– 1/2 tl zout
– 200 gr. kristalsuiker
– 113 gr. boter
– 2 grote eieren

Voor het glazuur:
– 2 el  Barefoot Pink Moscato Bubbly
– 250 gr. mascarpone
– 500 gr. poedersuiker
– 1 tl vanille extract
– feestelijke decoratie (ik gebruikte hartjes en zilveren suikerballetjes)

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de bloem, zout en het bakpoeder droog door elkaar in een kom en zet dit apart.
Neem een grote kom en meng met een mixer of keukenmachine op de middelste stand de suiker en boter voor ongeveer 2 minuten totdat het luchtig is. Voeg dan de eieren, melk en de Pink Moscato Bubbly toe totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Voeg dan de droge ingrediënten toe.
Verdeel het beslag gelijkmatig over een cupcakevorm voor 24 mini cupcakes. Bak de cupcakes in 15 minuten gaar. Steek ter controle een satéprikker in de cupcakes, als deze er droog uit komt, zijn de cupcakes gaar. Laat ze dan 5 minuten in de vorm afkoelen en haal de cupcakes eruit om ze verder af te laten koelen op een rooster.
Mix terwijl de cupcakes afkoelen de mascarpone met de Pink Moscato Bubbly totdat het een glad mengsel is. Mix beetje bij beetje de poedersuiker en het vanille extract erdoor.
Glazuur de cupcakes met het mascarponemengsel en versier ze daarna met de feestelijke decoratie.

Uiteraard serveren met de overige rosé bubbels, Cheers!

Sparkling confetti cupcakes 1

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven