Heerlijk avondje is gekomen! Gister deelde ik al mijn favoriete pakjesavond recepten al met jullie.
Ik beloofde om vandaag nog 1 toetje voor pakjesavond te delen. Dit overheerlijke dessert is een speculaasmousse met stoofpeertjes en pepernoten.
Eigenlijk is het een heel erg recept want de speculaasmousse is van Mona 😉 Ik had nog stoofpeertjes over van mijn kerst workshop en dacht hier wil ik iets lekkers mee maken. Toen ik voor de koeling met toetjes stond bij de Ah dacht ik “hoe lang is het geleden dat ik een Mona toetje heb gehad”? Precies, eeuwen! En daar stond net de speculaaspudding me aan te staren, perfect dus!
Wel geef ik jullie hieronder een extra recept voor de stoofpeertjes. Uiteraard kun je deze ook kant en klaar kopen als je het makkelijk wilt houden maar homemade zijn ze uiteraard het lekkerst.
Fijne pakjesavond! Liefs, Marleen
Speculaasmousse met stoofpeertjes en pepernoten (2 stuks)
Wat heb je nodig:
– 2 glaasjes
– 1 Mona speculoos pudding
– 2 stoofpeertjes in partjes
– handjevol pepernoten
– 1 el geschaafde amandelen
– evt. Amaretto of Likeur 43
Hoe maak je het:
Verdeel de pudding over 2 glaasjes en verdeel hierover de stoofpeertjes. Top de toetjes met pepernoten en geschaafde amandelen.
Tip: je kunt de toetjes ook nog een beetje besprenkelen met wat likeur. Bijvoorbeeld Amaretto of Likeur 43…yummie!
Homemade stoofpeertjes (4 personen)
Wat heb je nodig:
– 1 kg stoofpeertjes
– 1 citroen
– 250 ml rode wijn
– 75 gr. rietsuiker
– 1 kaneelstokje
– 1 tl kruidnagels
– 1 laurierblaadje
– water
Hoe maak je het:
Schil de peertjes met een dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.
Boen de citroen goed schoon en snijd met een dunschiller 3 reepjes van de schil van de citroen.
Zet de stoofpeertjes rechtop in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul dit aan met water totdat de peertjes net onder staan.
Voeg de citroen, rietsuiker, kaneel, kruidnagels en het laurierblaadje toe. Breng het rustig aan de kook, draai het vuur lager en stoof de peertjes ongeveer 60 minuten op laag vuur. Als je de peertjes 1 dag van te voren maakt zijn ze nog lekkerder.
Enjoy!