Hello monday! Wil jij ook je week gezond starten? Speciaal voor Fitgirls.nl maakte ik dit winters bananenbrood met cranberry en pecannoten.
Het is een glutenvrij banenbrood gevuld met heerlijke winterse specerijen. Dit betekend dat je hele keuken heerlijk gaat ruiken als hij in de oven staat. Hij is heerlijk smeuïg als je een hap neemt, i love it! Tevens is hij easy om te maken dus perfect op je maandag.
Winters bananenbrood met cranberry en pecannoten (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
• cakeblik, bakpapier en bakspray
• 2 bananen
• 2 eieren
• 90 gram maple syrup
• 1 tl vanille essence
• 130 gram amandelmeel
• 45 gram quinoameel
• 1 kleine tl baking soda
• 1 tl kaneel
• 1/4 tl nootmuskaat
• snufje zout
• 50 gram cranberry’s
• 50 gram pecannoten grof gehakt
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je cakevorm in. Leg er een stuk bakpapier in.
2. Mix alle natte ingrediënten inclusief de banaan door elkaar met de keukenmachine.
3. Voeg de droge ingrediënten toe, behalve de cranberry’s en pecannoten, en mix het tot een egaal beslag.
4. Spatel op het laatst de cranberry’s en pecannoten door het beslag.
5. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het brood 40-45 minuten in een voorverwarmde oven.
6. Controleer of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is hij gaar!
7. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Enjoy!