Spinaziesalade met zalm en yoghurtdressing

Heb jij wat inspiratie nodig voor een gezonde lunch of lichte maaltijd voor vandaag? Deze spinaziesalade met zalm en yoghurtdressing is lekker, simpel en super gezond!
Ik had leftovers deze week uit de maaltijdbox van Mathijs dus besloot hier een lekkere lunch mee te maken, erg handig en snel.
Ik vind een salade met spinazie als basis altijd heerlijk en in combinatie met de frisse dressing is hij perfect. Tevens ben ik verzadigd voor de rest van de middag bij een goede salade, erg fijn dus!

Spinaziesalade met zalm en yoghurtdressing (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 200 gr. gewassen spinazie
– 1 lente ui
– 2 el pompoenpitten
– 4 plakken gerookte zalm
– 2 hard gekookte eieren in plakjes
– 6 el Griekse yoghurt 0% vet
– handjevol peterselie
– olijfolie
– versgemalen peper en zeezout

Hoe maak je het:
Verdeel de spinazie over 2 borden en snijd de lente ui in ringetjes. Verdeel deze over de spinazie. Rooster kort de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Verdeel deze ook over de salade samen met de plakken gerookte zalm en plakjes ei.
Maak een dressing van de Griekse yoghurt, peterselie en peper en zout. En doe hier een lekkere scheut olijfolie door. Verdeel de dressing over de salade en je kunt heerlijk genieten.

Enjoy!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven