Yoghurt koekjes met blauwe bessen

Zijn jullie ook zo gek op gezonde koekjes? Deze yoghurt koekjes met blauwe bessen zijn heerlijk luchtig door de griekse yoghurt en het eiwit. Ik maakte deze koekjes met havermout en ze zijn vrij van geraffineerde suikers. Ze zijn heerlijk bij een kop verse muntthee.

Yoghurt koekjes met blauwe bessen (10 stuks)
Wat heb je nodig:
– bakpapier
– 130 gr.  havermeel
– 180 ml griekse yoghurt
– 2 el vloeibare eiwit
– 2 el honing
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 100 gr. blauwe bessen

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Mix de Griekse yoghurt, eiwitten en honing in de keukenmachine of met een mixer.
Voeg het havermeel, bakpoeder en zout toe en meng alles tot een egaal beslag. Spatel als laatst de blauwe bessen door het beslag en schep met een eetlepel 10 hoopjes op het bakpapier. Druk ze plat met de bolle kant van je lepel. Bak de koekjes af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10-15 minuten. Je kunt deze koekjes, luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

Enjoy!

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

16 gedachten over “Yoghurt koekjes met blauwe bessen”

  1. Bij mij waren ze heerlijk! heb op de gok minder Griekse yoghurt en meer havermeel gemixt met een lepel met een heel rauw ei ipv alleen eiwif,hierdoor was het niet nat, alleen wat sticky, maar goed gelukt!

  2. Ik heb ze gemaakt maar het beslag is veel te waterig en ze lijken idd op flensjes. Ondanks dat ik eerst de eiwit apart heb geklopt. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe je die koekjes zo krijgt. Mix ik misschien te lang? Eiwit mixen en de rest er doorheen spatelen? Wat kan je doen als je beslag te dun is. En hoe komen ze zo korrelig. Niet het meel zeven?

  3. Sorry, maar ik vind ze echt niet lekker. Te zachte bite en een bittere smaak. Zonde van de heerlijke blauwe bessen…

  4. Leuk recept om eens uit te proberen Hoeveel eieren heb ik nodig waar ik alleen het wit van gebruik?

  5. Hoi Marleen, klinkt heerlijk zeg! Ik ben hard bezig om gezonder te snoepen en ga dit recept zeker proberen! Maar hoeveel is een cup eigenlijk?

  6. Gisteravond meteen gemaakt, omdat ze er zo lekker uit zagen!
    Bij mij is het misschien niet helemaal goed gegaan. Het beslag werd vrij dun wat tot het volgende resultaat gaf; een mix tussen flensje en koekje. Oorzaak: ik heb de eiwitten niet eerst apart geklopt met de yoghurt. Ik ga het nog een keer proberen en hopelijk dan met beter resultaat. Smaak ik overigens lekker, een verantwoord tussendoortje.

  7. Bedoel je eiwit zonder de dooier of eiwitpoeder?
    De ontbijtcake was trouwens heerlijk, hebben per ongeluk de kaneel door het beslag gedaan. Maar vonden wij eigenlijk best lekker ;-))

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven