Zomers dessert met frambozen en aardbeien

Wil jij een dessert dat heerlijk smaakt, er mooi uit ziet en ook nog eens heel makkelijk te maken is?
Dan is dit dessert met mascarpone en zomerfruit perfect! Vooral op zo’n zomerse dag als vandaag staat dit in een handomdraai op tafel (5 min).
Voorruit een beetje snoepen in het weekend mag. Denk aan de 80/20 regel. Dit dessert bestaat natuurlijk al erg lang maar blijft een succes!

Ingrediënten 4 personen:
– 4 glaasjes
– 250 gr. mascarpone
– amaretti koekjes
– kristalsuiker
– citroensap
– scheutje water
– frambozen en aardbeien
– poedersuiker

Hoe maak je het:
Doe de mascarpone in een kom en voeg een beetje suiker toe. Roer de mascarpone los en proef of het zoet genoeg is naar je eigen smaak.
Voeg er een klein scheutje citroensap door en proef dit ook. Vind je de mascarpone nou nog te dik voeg dan een heel klein scheutje water toe en roer het geheel nog goed door.
Verkruimel wat amaretti koekjes en roer deze ook door de mascarpone. Als laatst doe je een handjevol frambozen door de mascarpone en prak deze fijn. Roer deze er licht door zodat de mascarpone een mooie vlekkerige roze kleur krijgt.
Neem een mooi glas en doe een aantal amaretti koekjes op de bodem. Verkruimel eventueel een aantal om een mooi laagje te krijgen.
Verdeel de mascarpone over de vier glazen en maak het geheel af met de frambozen en aardbeien. Strooi er wat poedersuiker overheen en genieten maar!

Enjoy!

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven