31 en nu?

Afgelopen zaterdag ben ik 31 geworden.
31.
Eenendertig.

Vanaf je dertigste gaat alles steeds sneller, lijkt wel. Maar, zo is mijn ervaring: vanaf je dertigste wordt ook alles mooier. Ik zit goed in mijn vel, heb veel energie en heb een bedrijf dat ik kan inrichten zoals ik wil en waarmee ik al mijn passie en kennis met jullie kan delen.

Dertig is dan ook een mijlpaal waar ik nooit tegenop heb gezien. Van dat getal merk je immers niets.
Maarre… waar veel vrouwen na hun dertigste wél iets van merken, dat is dat je lichaam verandert. En dat kan best wat uitdagingen met zich mee brengen.

Zo rond deze leeftijd veranderen er dingen in je stofwisseling. Je verbranding. Je systeem. Simpel gezegd: na je dertigste moet je echt wat meer je best gaan doen om lekker strak in je vel te blijven zitten.
Wat kun je doen? Accepteer je het of vecht je terug? Huil je om die kipfiletjes die zich aan je bovenarmen hebben gehecht, of grill je die dingen in een pan en drapeer je ze daarna lachend over een gezonde salade?

Als je je maar realiseert: je bent niet de enige. Sterker nog, vrijwel iedere dertigplusser zal zich hierin herkennen.
En dus ook ik.

Hoe ik dit aanpak? Nou, één ding weet ik zeker: naar die vijftien kilo zwaarder wil ik nooit meer terug. Nee, ik wil tevreden zijn als ik in de spiegel kijk. Ik wil er gezond en vooral gelukkig uitzien. Ik wil kunnen shinen in dat leuke jurkje. Ik wil me niets aan hoeven trekken van dingen waar ik niet tevreden over ben. Nee, ik wil alleen maar leuke dingen aantrekken, zowel letterlijk als figuurlijk.
Ik wil dus knallen, want ik heb geen tijd te verliezen.

Maar… hoe? Wat ga ik hieraan doen? Hoe pak ik dit aan? En hoe blijf ik op het goede spoor terwijl er momenteel zoveel onrust is?
Want na de verbouwing van de badkamer hebben we het volgende project alweer opgepakt: een overkapping in de achtertuin. Of nou ja.. achtertuin… zandvlakte is momenteel een beter woord. Het begrip rust is dan ook heel ver te zoeken.

Vorige week kreeg ik een wakeup-call van een klant. Ze zei: “Marleen, je geeft iedereen van die supergoeie adviezen, maar denk je ook een beetje om jezelf..?”
En ze had helemaal gelijk. Want hoe eigenwijs is het om je eigen goede advies niet op te volgen?! Practice what you preach, Marleen!

Weet je wat ik heb gedaan? Ik ben begonnen met mijn eigen zomerslank-challenge. Ik eet dus gezond, gevarieerd, makkelijk en vooral heel lekker en krijg ook weer wat meer structuur in mijn dagelijkse chaos.

Dus…31 en hoe nu verder? Nou, vooral doorgaan! Foodilove zit echt in een sneltrein, ik krijg er zoveel energie van! En er gaat nog zoveel meer gebeuren… Wat dacht je bijvoorbeeld van een gloednieuw programma, speciaal voor vrouwelijke ondernemers? En wat dacht je van al die nieuwe heerlijke, makkelijke en gezonde recepten die komen gaan?

Maar nu eerst een klein beetje gas terug. Even genieten van de komkommertijd en een heerlijk weekje vakantie in augustus.

Gas terug… om daarna des te harder te kunnen knallen.

Ik heb er zin in!

Liefs, Marleen

 

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven