5 Super Snelle smoothies

In mijn vorige blog kon je al lezen dat een goed ontbijt voor mij echt de kickstart van mijn dag is. Ik begrijp als geen ander dat het soms lastig is als moeder om in de ochtend een uitgebreid ontbijt klaar te maken. Nou waren de 5 ontbijt ideeën al heel simpel en lekker, maar het kan nóg sneller. Binnen 2 minuten ben jij ready for breakfast en krijg je een bom aan goede voedingsstoffen binnen. Wil jij binnen 2 minuten een breakfast to go in je handen hebben? Deze Super Snelle Smoothies zijn je nieuwe BFF. Je kan de smoothie ook prima ‘s avonds al maken. Dan hoef je hem in de ochtend alleen nog maar uit de koelkast te pakken. 

Als je meteen door wil naar de recepten scroll dan een stukje naar beneden. Wil je wat meer weten over smoothies lees dan rustig verder 😉

Ik drink al jaren bijna dagelijks een smoothie. Als ontbijt, soms na het sporten of als tussendoortje. Het komt weleens voor dat ik heb geluncht en dan nog trek heb in vanalles. Ook dan maak ik een smoothie want dan heb ik dus gewoon nog niet genoeg gegeten.

In mijn stories op Instagram zie je mij vaak met een smoothie. De meest gestelde vraag die ik dan krijg is: wat zit er in je smoothie Marleen? De smoothies die ik maak zijn super simpel, zie de recepten verderop in dit blog, en vul ik altijd aan met een schep eiwitpoeder van Orangefit. Dit eiwitpoeder is in 5 verschillende smaken beschikbaar. Ik gebruik het meest de vanillesmaak maar er is ook mango/perzik, aardbei, chocola en banaan. Eiwitten in een smoothie zorgen voor een lang verzadigd gevoel en het zijn ontzettend goede voedingsstoffen. Eiwitten zijn namelijk een belangrijke bouwsteen voor je lichaam en belangrijk voor de opbouw van spierweefsel. Mocht je hier meer over willen weten stuur me vooral een mailtje.

De andere vraag die ik veel krijg is welke blender die ik gebruik. Ik heb al jaren deze Magimix power blender en ben er echt mega blij mee! Een smoothie kan je ook prima maken met een staafmixer, zorg wel dat je lang genoeg mixt zodat de smoothie lekker romig is. Laat het idee van dat je eerst een perfecte blender zou moeten hebben je niet weerhouden om aan de smoothies te gaan. 

Ik wil je laten zien dat het maken van een smoothie niet veel tijd kost en supergezond is.  Daarom heb ik 5 van mijn favoriete recepten voor je op een rijtje gezet. Zoals je van mij gewend bent: snel, simpel en super lekker. 

5 Super Snelle smoothie recepten:

1. Mijn favo groene smoothie

Wat heb je nodig:
300 milliliter ongezoete amandelmelk, 1 banaan, flinke hand spinazie, ananasblokjes (diepvries), 1 schepje eiwitpoeder vanille Orangefit,1 eetlepel chia of lijnzaad en 1 eetlepel pindakaas.

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in de blender. Blend & mix it! 

2. Mango banaan smoothie

Ik ben gek op een lekkere gezonde smoothie als ontbijt of tussendoortje. Deze mango banaan smoothie is binnen no time gemaakt! Lekker, makkelijk en je kunt eindeloos variëren!

Wat heb je nodig:
200 milliliter amandelmelk, 2 eetlepels mango blokjes diepvries, 1 banaan en 1 eetlepel chiazaad.

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix het tot een gladde smoothie. Schenk je smoothie in een glas. Ik k heb mijn smoothie getopt met wat kokosrasp.

Mango banaan smoothie

3. Zomerse smoothie bowl 

Van deze kleuren word ik echt super vrolijk! Het is met zomers fruit maar hierbij geldt – net als bij de mango smoothie – dat je dit fruit kunt vinden in het vries schap van je supermarkt. Het fijne van diepvriesfruit is dat het in het seizoen wordt ingevroren en daardoor is het vaak smaakvoller dan de seizoen groenten en -fruit die intussen het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Ik vind het heerlijk om mijn dag te starten met deze lekkere zomerse smoothie bowl, heb jij dit al eens geprobeerd? Zeker doen!

Wat heb je nodig:
1 bevroren banaan, 75 gram rood diepvries fruit, 200 milliliter (amandel) melk, 50 gram verse aardbeien, in plakjes gesneden, 1 eetlepel hennepzaad, 1 eetlepel kokosrasp en een handjevol walnoten

Zo maak je het:
Doe het bevroren fruit samen met de melk in een blender en mix dit door elkaar tot er een gladde smoothie ontstaat. Schenk de smoothie in een kom en verdeel de toppings erover.

Zomerse smoothie bowl

4. Smoothie met crunchy granola

Bij het woord ‘crunchy’ loopt het water mij eigenlijk al in de mond. En als er dan ook nog eens aardbeien in zitten… Tja, dan ben ik verkocht! Nu de zomer er weer aankomt worden de bakjes warme havermout hier in de ochtend al langzaam vervangen door frisse en fruitige ontbijtjes. Laatst maakte ik deze smoothie met crunchy granola: Griekse yoghurt met een frisse smoothie laag, crunchy granola en nóg meer fruit! Summer in a jar! Super lekker én hartstikke gezond!”

Wat heb je nodig voor (2 porties):
1 bevroren banaan, 100 gram bosvruchten, 100 milliliter amandelmelk, 300 gram Griekse yoghurt, 70 gram granola en jouw favoriete fruit toppings.

Zo maak je het:
Snij de avond van te voren de banaan in plakjes en leg hem in een boterhamzakje in de vriezer. Mix de volgende ochtend de banaan met de bosvruchten en amandelmelk in de blender tot een romige massa. Verdeel als eerste de Griekse yoghurt over de glazen, gevolgd door de smoothie-laag en daarboven op de granola. Beleg ze met je favoriete toppings (ik heb banaan, aardbei en kokossnippers gebruikt) en smullen maar!

Smoothie met crunchy granola

5. Blueberry proteïn smoothie

Last but not least deze heerlijke, eiwitrijke smoothie met blauwe bessen! Door de eiwitten die hier in zitten is het ook een ideaal tussendoortje na je workout. Deze blueberry proteïnesmoothie is zo simpel maar zooo lekker! Ik ben gek op een happy & healthy ontbijtje en van deze proteïne shake word ik zeker blij!  

Wat heb je nodig:
200 ml amandelmelk, 1 bevroren banaan, 100 gram blauwe bessen (diepvries), 2 eetlepels magere kwark, 20 gram blue berry eiwitpoeder Orangefit (via mij verkrijgbaar) en 1 theelepel kaneel.

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender. Blend & mix it!

blueberry-protein-shake

Kortom, even samengevat, 5 smoothie recepten waarmee ik jou wil uitdagen om ze uit te proberen en te voelen wat een goed en lekker ontbijt voor jou kan doen: 

1. Mijn favo groene smoothie 

2. Mango banaan smoothie 

3. Zomerse smoothie bowl 

4. Smoothie met crunchy granola

5. Blueberry proteïn smoothie

Nu ben ik benieuwd: 

Welke van deze smoothies ga jij voor jezelf maken? 

Liefs, Marleen

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

7 gedachten over “5 Super Snelle smoothies”

  1. Lekkere smoothie, de bowl en andere al eens gemaakt. Dan ga ik voor de crunchy granola met 3 lagen. Nog nooit in lagen smoothie gemaakt

  2. Klinkt heel goed allemaal, ik ga ze zeker uitproberen! Maar is het echt een meerwaarde dat de banaan bevroren is?

  3. Stuk voor stuk zijn het heerlijke, gezonde en makkelijke recepten. Het ziet er ook nog eens zeer smaakvol uit. Goede tip om het fruit uit de diepvries te nemen, omdat dit in het seizoen wordt ingevroren👍

  4. De smoothie met spinazie en pindakaas klinkt heel apart. Ik ga het eens proberen!

  5. Hoi Marleen,

    Dan voor de smoothie recepten. Denk dat ik ze allemaal wel ga proberen. En denk dat ik zelf met nr 4 en 2 begin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven